dinsdag 30 december 2014

Terugblik: 2014 in kaarten

2014 als creatie-jaar betekende voor mij:
  • helaas niet al te veel tijd om te freubelen
  • optimaal genoten van de schaarse momenten dat ik wel aan knutselen toe kwam
  • zijn we verhuisd, waardoor ik nu op 500 meter afstand van mijn liefste knutselmoeder af woon
  • in het nieuwe huis heb ik mijn knutselspullen lekker georganiseerd en opgeruimd, zodat ik overal goed bij kan en precies weet wat ik ook alweer heb
  • zijn we ons moe gestruind en hebben we ons scheel gekocht op de Knotsgekke Kaartendagen in Zwolle in augustus (can't wait for March, dan zijn we weer in Den Bosch te vinden...)
  • heb ik 150 euro opgehaald voor KWF met de verkoop van mijn kaarten
Zie hieronder mijn favoriete creaties van dit jaar.

Januari
Een van de eerste kaartjes van 2014 maakte ik voor mijn lieve moeder, die toen in het ziekenhuis lag. Verliefd als ik was/ben op de kikkertjes van Eline, konden deze niet ontbreken op een opkikker-kaartje!


Soms spreek ik met mezelf af dat ik iets 'uit de oude doos' moet gebruiken. Voor dit kaartje waren dat de champagne-glazen. Gecombineerd met het (relatief) nieuwe papier, werd dat onderstaand huwelijkskaartje:

Februari
Joepie, alweer zo'n leuk stempelset van Eline gekocht! Met deze meubelstempels kun je natuurlijk niets beter passends maken dan een verhuiskaart!


Net als bovenstaand kaartje, is ook degene hieronder gemaakt met papier van Studio Light. Bij Boekenvoordeel hadden ze veel verschillende papierblokjes van dit merk voor een heel leuk prijsje, dat was inslaan dus (heb alle blokjes wel eerlijk met mijn moeder gedeeld)! Toch twee heel andere kleurstellingen en heel ander soort kaartjes.


Maart
Daar zijn ze weer, de Opkikkers! Ze lachen je vrolijk toe vanaf dit washi-tape kaartje. Als je je daar niet snel beter van gaat voelen...



Wat zocht ik daar al lang naar, een fiets-stans (maar dan weer niet zo'n grote als die van MD... ben verder niet veeleisend hoor hihi). Daar kwam de Boekenvoordeel weer om de hoek kijken. Gecombineerd met papier van de Action is dit, nu ik er zo over nadenk, een behoorlijk low-budget kaartje geworden.


April
Bij Boekenvoordeel (ben geen aandeelhouder trouwens, mocht je dat denken na al die reclame ervoor hihi) vond ik de embossingmal die ik gebruikte voor dit kaartje: gespikkeld :). Met wat washi tape en een klein stukje (restje) designpapier, heb je gauw een leuk kaartje in elkaar gezet:


In 2013 maakte ik ook al een aantal creaties in lijstjes. 27 maart 2014 werd een achternichtje van ons geboren en dus ging ik weer aan de slag met een lijstje en muisjes :).



Mei
Net als in 2013 verkocht ik ook dit jaar weer mijn zelfgemaakte kaarten voor het goede doel (check hier mijn site). Helaas was de opbrengst wat minder dan vorig jaar, maar ik kon alsnog 150 euro doneren aan stichting Alpe d'Huzes.


Ik zal de winkel-met-de-B niet meer noemen, maar daar kocht ik deze o-zo-leuke hexagon stans :). Gecombineerd met vellum (perkamentpapier) en vrolijke kleurtjes en vlinders, maakte ik dit übervrolijke kaartje.


Juni
Voor de maand juni waren deze twee kaarten mijn favorieten. Als eerst een kaartje met een van mijn favoriete papiertjes: Maja Design - Life by the Sea. Perfect papier voor kaartjes in maritieme stijl, wat ik erg leuk vind voor bijvoorbeeld herenkaarten.


Daarna een heel ander kaartje, gemaakt met het papier van de nieuwe lijn van Eline Pellinkhof: Fresh Flowers. Dit vrolijke papier past, vind ik, heel goed bij de zomerse uiltjes uit 2013.


Juli
In deze maand begon de klus-drukte in en om ons nieuwe koophuis. Gelukkig vond ik af en toe tussendoor nog wat tijd om te knutselen! In die tijd maakte ik onder andere deze kaarten. Als enorme poezenfan was ik onwijs blij met de stempel die Eline Pellinkhof uitbracht:


Weer eens wat anders; naar een voorbeeld dat ik tegenkwam op Pinterest vouwde ik onderstaande bloem. Na heel wat passen en meten hebben mams en ik nu de juiste maat gevonden en kun je eindeloos combineren, aanrader!


Augustus
In augustus maakte ik mijn eerste kerstkaart voor 2014. Voorgaande jaren begon ik vaak al eerder aan de kerstkaartjes, maar dit jaar ben ik daar niet aan toegekomen. Uiteindelijk heb ik dit jaar in totaal 34 kerstkaarten gemaakt en verstuurd.


Van een collega van mijn vader kreeg ik de opdracht een aantal kaartjes te maken met de grachtenpandjes van Marianne Design. Ik vind het altijd onwijs leuk om een opdracht of bestelling te krijgen! Hieronder zie je een van de kaartjes die ik voor haar maakte.


En eindelijk zijn mijn moeder en ik weer eens naar een creabeurs geweest. We gingen dit keer naar de Knotsgekke Kaartendagen in Zwolle en dit was onze buit :).


September
In de maand september kwam ik niet erg veel aan knutselen toe. Mijn vriend en ik verhuisden van een flat naar eengezinswoning. Daar is veel tijd in gaan zitten, maar zeker niet zonder resultaat! Ook heb ik mijn knutselspullen gereorganiseerd, een frisse start!


Op de beurs in augustus kocht ik dit schattige vosje van Eline Pellinkhof. Een perfect diertje voor een kaart in herfst-sfeer.


Verder maakte ik nog een kaartje met een nieuwe paperbloc en nieuwe hello-stans in vrolijke kleurtjes:


Oktober
Dit was de maand waarin ik mijn eerste easel cards maakte. Een leuk model kaart die al zo lang op mijn to-do-list stond, maar waar ik eindelijk eens de tijd voor nam om hem te maken (op World Card Making Day).


Verder maakte ik in oktober dit babykaartje, waarmee ik een challenge won. Ik ben gek op hertjes, dus dit schattige beestje kon niet ontbreken in mijn stempel-collectie!


November
De maand november stond grotendeels in het teken van kerstkaarten. Hier een van mijn favorieten:


Daarnaast maakte ik ook nog wat leuke herfstkaartjes, want met een tegoedbon die ik won met een challenge, kocht ik de überschattige egel-stans van Eline Pellinkhof. 


December
Deze maand stond geheel in het teken van de kerstkaartjes. Hieronder laat ik je twee van mijn favorieten zien. De eerste is met die schattige ginger bread poppetjes, gecombineerd met prachtig nieuw papier van Eline (Winter Pastels). 


Dit laatste kaartje heb ik gemaakt van wat oudere spulletjes van Eline, maar daardoor zeker niet minder leuk. Ik houd er juist van om soms met oude, bijna vergeten spulletjes aan de slag te gaan.


En toen zat 2014 er weer op... 

Fijne jaarwisseling allemaal en ik zie jullie volgend jaar graag weer terug in Blogland!

Liefs,

Linda

maandag 29 december 2014

Washi Tape Madness #22 - 3x Baby

Laatst had ik weer eens een opdracht om kaarten te maken, jeeej zo leuk vind ik dat! Degene had mijn kaartensite gevonden en was op zoek naar babykaartjes. Het was nog niet bekend of het een jongetje of meisje zou worden, dus dat werd voor allebei één. Ze had een kaart gezien op mijn site welke ze heel leuk vond, dus graag in die stijl. Het was één van mijn washi-kaartjes die ze aanwees. Dat was al lang geleden! Heerlijk om weer eens lekker te plakken en freubelen met washitape. Fijn om daar weer eens mee aan de slag te gaan.


Ik maakte dus een blauwe en een roze versie.


En blijkbaar werkte het aanstekelijk, want ook mijn moeder ging met washitape in de weer en maakte dit babykaartje:


Liefs,

Linda

zaterdag 27 december 2014

Uiltjes #4 - Lentekleuren

Ik ben geen wintermens. Toch vreemd als je geboren bent op 20 december? Maar als Kerst voorbij is mag het van mij wel gelijk lente worden. Daarom op deze (voor een groot deel van Nederland) witte dag een vrolijk en lente-achting kaartje om aan jullie te laten zien. 


Ik ben weer eens aan de slag gegaan met een blokje dat ik nog niet zoveel gebruikt heb, maar waar ik eigenlijk heel blij van word :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart turquoise
- Designpapier: My Mind's Eye - Collectable 'Memorable'
- Stans uil: Marianne Design - Eline's Family Owl COL1357
- Stempel 'happy birthday': Marianne Design CS0883
- Pailletjes / sequins

 Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
Cards and Scrap: alles mag (kaart)
Love to Stamp: dies (stansen)
Retro Sketches: onderstaande sketch


Zie ook:

Eline's Beestenboel #8
Eline's Beestenboel #7
Eline's Beestenboel #6
Eline's Beestenboel #5
Eline's Beestenboel #4
Eline's Beestenboel #3
Eline's Beestenboel #2
Eline's Beestenboel #1

Liefs,

Linda

dinsdag 23 december 2014

Opkikkertje #6 - Happy

Nu alle kerstkaarten de deur uit zijn, weer eens een 'gewoon' kaartje van mij. Dit keer een vrolijk opkikker-kaartje.


Wie wordt hier nou niet vrolijk van? Met zo'n leuk kikkertje van Eline en haar designpapier, knutsel je zo een 'happy' kaartje in elkaar om iemand een hart onder de riem te steken of beterschap te wensen.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart rood
- Designpapier: Eline's Fresh Flowers

- Stans kikker: Marianne Design Collectable COL1352
- Stans 'postzegel': Docrafts X Cut Postage Stamps Nesting Dies
- Stans vierkant: Docrafts X cut Square Nesting Dies

- Stempel tekst: Marianne Design EC0113
- Washitape: Hema

Deze kaart doet mee aan de challenge 'Eline's diertjes' bij Marianne Design. Als ik jullie niet meer spreek: fijne feestdagen!

Zie ook:
Opkikkertje #5
Opkikkertje #4
Opkikkertje #3
Opkikkertje #2
Opkikkertje #1


Liefs,

Linda

maandag 15 december 2014

Kerst 2014 - Eline's Woodland Christmas #5

Daar is 'tie dan, de laatste kerstkaart die ik jullie dit jaar laat zien, beloofd!


Nog een laatste keer leefde ik me uit met Eline's vosje, uiltje en papiertjes. De kerstspullen gaan nu allemaal terug de doos en kast in. Daar laat ik ze nu even met rust. Wel ga ik in 2015 de kerstkaarten beter verspreiden over het jaar (goed voornemen...)!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart rood en basiskarton groen
- Designpapier: Eline's Woodland Christmas
- Stempels: Eline's Christmas Hugs EC0148
- Plakparels

En daar lagen ze dan, al mijn kerstkaarten van dit jaar uitgestald op tafel. Ik vind het echt leuk om dan na zo'n heel seizoen kerstkaarten maken uit te zoeken welke kaart ik aan wie wil sturen. Traditiegetrouw kiest vriendlief zelf de kaarten uit die naar zijn ouders, opa en oma's en zusje verstuurd worden. 


De kerstkaarten zijn inmiddels allemaal op de post en van de week doe ik er nog een aantal bij buren in de brievenbus. Een zwart gat.. haha oké dat is misschien wat dramatisch.. maar ergens vind ik het wel jammer dat de kerstkaarten weer klaar zijn. Maar goed, genoeg leuke niet-kerstknutsels, dus knop om en daar weer lekker mee aan de slag!

Liefs,

Linda

vrijdag 12 december 2014

Kerst 2014 - IJsbeer

Ik ben er bijna! Nog een paar kerstkaarten maken en dan ben ik klaar. Morgen ga ik alvast de kerstkaarten schrijven die op de post moeten en dan heb ik nog even tijd voor wat kaarten die ik zelf in de brievenbus ga gooien of afgeven.



Vandaag laat ik jullie een kaartje zien met de ijsbeer van Eline. Ik krijg geen genoeg van haar collectable-diertjes! Het zijn stuk voor stuk schatjes en eye-catchers op je kaart :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichtblauw
- Designpapier: Marianne Design - Wintertime
- Stans ijsbeer: Marianne Design - Eline's Polar Bear COL1370
- Stempel 'Warm Winter Wishes': JoyCrafts Winter Wishes
- Pons sneeuwvlok
- Plakparels zilverkleurig
- Lintje lichtblauw

Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
- Fab 'n Funky: Christmas
Crafts 4 Eternity: Christmas
Fun with Shapes and More: Snowflakes

Liefs,

Linda

dinsdag 9 december 2014

Kerst 2014 - Season Greetings

Soms heb je van die knutselspullen die je zo leuk vindt om te gebruiken, maar waar je gewoonweg nooit aan toe komt. Best stom eigenlijk... Maar goed, zo heb ik dus deze kerstboom-stempel.


Ik vind het een van de leukste kerststempels die ik heb en nu het kerstkaarten maken dit jaar een beetje op zijn eind loopt, wilde ik hem toch nog graag gebruiken!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart turquoise en basiskarton kraft
- Designpapier: Eline's Old Fashioned Christmas
- Stans sneeuwvlok: Creatable Marianne Design LR0185
- Stans scalloped circle: Cart-us 0102
- Stempel kerstboom en 'season greetings': Eline's Jingle Bells EC0132
- Plakparels: Action
- Kant: Action
- Houten sneeuwvlok

Verder heb ik nog wat kerstsfeer in huis gecreëerd. We hebben de kerstboom opgezet in de woonkamer en ik de vensterbank van de keuken onderstaand tafereeltje. Ik hou wel van al die gezelligheid!


Liefs,

Linda

zaterdag 6 december 2014

Kerst 2014 - Egeltje

Daar is 'tie weer: het egeltje van Eline! Afgelopen keer maakte ik een herfstkaartje met dit schattige diertje. Dit keer werd het een kerstkaart.


Ik gebruikte op deze kaart een van mijn favoriete kerstpapierlijnen van Eline. Hij begint aardig op te raken, dus op de eerstvolgende beurs ga ik maar gauw een nieuw blok kopen.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart rood
- Designpapier: Eline's Winterhuis
- Stans egel en paddestoelen: Collectable Eline's Hedgehog COL1368

- Embossingmal dots: van mijn moeder geleend
- Washitape 'Merry Christmas': By Zenz
- Houten sterretjes: Xenos
- Vellum

Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
4 Crafty Chicks: Animals
- All Sorts: Animal Magic

Ennn Sinterklaas is het land weer uit, dus nu mogen we officieel aan Kerst gaan denken hihi. Daar ben ik dan vandaag ook al direct mee begonnen. Samen met mijn schoonmoeder en schoonzusje heb ik een kerststukje gemaakt. En morgen ga ik met vriendlief de kerstboom opzetten. Heerlijk al die gezelligheid in huis!



Liefs,

Linda

donderdag 4 december 2014

Gingerbread Man #4 - Kerst 2014

Ik ben gek op kerstkaarten maken! Ik ben er sinds september druk mee bezig. Heerlijk om al die spulletjes die sinds eind december vorig jaar ver weg gestopt zijn weer tevoorschijn te halen. Wat had ik ook alweer allemaal? Wat is er dit jaar nieuw te koop? Etc. etc.



Een van mijn favoriete kerstknutsels is dit stempeltje van een koekmannetje/ gingerbread man. Ik heb hem gecombineerd met het papier winter pastels van Eline en de sneeuwvlok-stans die ik dit jaar nieuw kocht.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart mintgroen en basiskarton kastanjebruin
- Stans sneeuwvlok: Creatable Marianne Design LR0185
- Stempel gingerbread man: Snag 'em
- Stempel 'Merry Christmas': Action
- Plakparels: Action
- Kantrand

Deze kaart doet mee aan de Christmas challenge bij C.R.A.F.T.

Ik ben er bijna doorheen hoor! Binnenkort ook weer niet-kerstige kaartjes op mijn blog!

Doen jullie trouwens nog iets aan Sinterklaas? Wij slaan dit jaar over, gaan denk ik de kerstboom opzetten :). Stiekem heb ik daar veel zin in!

Liefs,


Linda

dinsdag 2 december 2014

Kerst 2014 - Schaatsen

Leuk, schaatsen! Ik hou ervan! Ik vind deze stans van Marianne Design dan ook super leuk :). Ze zorgen direct voor een lekker winters sfeertje op je kaart.


Ik baseerde deze kaart op een kaart die ik eerder maakte: klik hier. Eigenlijk een heel ander kaartje, maar wel met een rechthoek en de vlaggetjes :).


Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
Polkadoodles: Nordic Christmas
PDE: Christmas
Fussy and Fancy Challenges: Happy Holidays

Ik heb gelijk ook een tweede exemplaar gemaakt in een andere kleurstelling, de laatste aanvullingen voor de stapel kerstkaarten worden nu gedaan :).


Ingrediënten voor deze kaarten:
- Basiskaart rood en groen
- Designpapier: Eline's Scandinavian Winter & Eline's Merry Little Christmas
- Stans schaats: Marianne Design Creatable LR0247
- Stans sterren: Memory Box - Cosmic Star Set
- Stempel 'kerstkusjes': Eline's Vintage Christmas EC0099
- Houten sterretjes: Xenos

Wanneer gaan jullie de kerstkaarten versturen?

Liefs,

Linda