zondag 15 januari 2017

Workshop Bij Oma Dee 'Mannenkaarten'

Al een tijd stond het op mijn wishlist om naar Bij Oma Dee te gaan, maar het is helaas niet bepaald om de hoek :)... Maarrrr gisteren reisden we dan eindelijk een keertje af naar Bovenkarspel en volgden mijn moeder en ik een onwijs leuke en gezellig workshop! Het thema was: mannenkaarten

Cornelie had een drietal kaartjes uitgewerkt, waarmee wij aan de slag konden gaan. Een van die voorbeeldkaartjes was er een met een boekenplank.


Deze kaart is degene die nog het meest op het voorbeeldkaartje lijkt, al kan ik het toch nooit laten mijn eigen draai eraan te geven. Maar dat is juist wel leuk, vind ik, als iedereen er zijn eigen tintje eraan geeft.


Vandaag knutselden we vrolijk door en maakte ik met de restjes nog twee kaartjes gebaseerd op hetzelfde idee. Kijk dat ienie-mini brilletje, te leuk toch?


En nog eentje om het af te leren... :)


En dit was een van de andere kaarten die ik maakte bij Bij Oma Dee. Ik ben gek op snorretjes (op kaarten), dus ik werd daar wel blij van.


Ingrediënten voor deze kaarten:
- Basiskaart donkerblauw en wit
- Designpapier houtnerf: Elle's Studio - Sunny Days - Adventure
- Stans happy: MFT
- Stans bril: SugarPea Designs
- Stempels tekst 'read': SugarPea Designs
- Stempel 'Birthday' groot: MFT
- Stempel 'Birthday' klein: Clearly Besotted
- Houten figuurtjes

Hieronder nog wat kiekjes om de gezelligheid te laten zien. Ik vond het heel leuk om eens met iemand anders knutselspullen aan de slag te gaan: weer eens wat anders proberen en je hoeft het niet direct allemaal te kopen. We probeerden zelfs eens uit hoe het is om te werken met een snijmachine... oei toen waren we verkocht! Het zal vast niet lang duren voordat de de old-school-potlood-schaar-methode wordt vervangen door zo'n machine.. wat handig! 


Veel te veel leuks natuurlijk ook in de winkel... we gingen niet met lege handen naar huis, maar hebben ons nog goed in weten te houden :). 


Wanneer gaan we weer? :D


BewarenBewarenBewarenBewaren

9 opmerkingen:

  1. Hoi Linda
    Het zijn mooie kaarten geworden.
    Aan de foto's en je verhaal heb je een gezellige dag gehad
    Knutselgroetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heel gezellig uit! Ontzettend leuk dat je dit een keertje kon doen. En wat een leuke kaarten heb je gemaakt! Je hebt gelijk: een snijmachine is een must-have!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook op mijn wishlist staat zo'n workshop! Maar ook voor mij is het nogal een trip om er te komen.... wie weet, ooit ;-) Een item van mijn wishlist, een snijmachine, heb ik van de week toevallig gekocht en ik moet zeggen hij ligt nu al standaard voor het grijpen. Ik heb die van Stampin'Up, waar je ook gelijk mee kunt rillen. IDEAAL!! Jullie hebben geweldige kaartjes gemaakt, dat brilletje is inderdaad super cute!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Altijd gezellig Bij Oma Dee en de reis meer dan waard! Gave kaartjes heb je gemaakt, zien er stuk voor stuk tof uit. En ja, een snijmachine (zeker eentje waarmee je ook kunt rillne) is echt een heel handig hulpmiddel...
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt! Het ziet er gezellig uit bij je aan tafel Liefs sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk! Ik vind het de tour richting het noorden van het land ook zeker waard. De kaarten zien er super leuk uit, je hebt een gezellige dag met je moeder gehad zo te lezen en te zien. Ik heb ook een snijmachine (van SU), maar met bepaald papier maakt ie geen strakke snijlijn... Dus ik gebruik alsnog mijn liniaal en snijmes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie kaarten Linda.
    Ik vind mannenkaarten altijd moeilijker.Deze zien er super uit.
    Leuk om te zien dat je met je moeder een fijne knutsel middag had.
    Gezellig en kan me voorstellen dat je graag nog een keer gaat.
    Fijne dag en groetjes Crealientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat zijn ze leuk, hè Lin. Ik ga er zeker ook nog een paar maken met die boeken.
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een gave foto van jullie !
    Toffe en stoere kaartjes,
    heel erg mooi ☺
    Gezellige en fijne (knutsel) dagen
    Liefs van Erica
    {Heidebloempjuh}
    {DT De Egel-DDBD}

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo,
Gezellig dat je mijn blog bezoekt (of zelfs volgt). Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat, deze lees ik met veel plezier. Bedankt en tot snel weer!

Liefs,

Linda

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.