donderdag 31 december 2015

Terugblik: 2015 in kaarten

Jeetje wat is het hard gegaan, alweer een jaar voorbij! Ook dit jaar heb ik weer een overzicht gemaakt van mijn favoriete creaties en mooiste hobby-momenten van 2015.

Dit betekende hobbyjaar 2015 voor mij:
  • 150 euro opgehaald met kaartenverkoop voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding
  • Het jaar waarin ik mijn 500e blogbericht plaatste en het magische getal van 100.000 pageviews bereikte
  • Een bezoek aan de Knotsgekke Kaartendagen in maart en aan de Creabeurs in Rijswijk in september. Hier kan ik altijd zo erg naar uitkijken en het zijn altijd fantastische dagen samen met mijn moeder! Een traditie die we erin houden.
  • Een pagina met mijn kaartjes, foto en knutsel-verhaal in Cards and Scrap Magazine:

Hieronder vind je mijn favoriete creaties van dit jaar. Per maand heb ik enkele van mijn creaties uitgelicht. Kijk je mee?

Januari
Het papierblok begint al aardig op te raken, tijd voor een nieuwe: Eline's Beach House. Het 'Delfts Blauwe' papier op onderstaande kaart is een van de laatste resten.


Februari 
Hmmm ik kon niet kiezen, dus voor de maand februari laat ik jullie drie van mijn favoriete kaartjes zien. Allereerst dit lieve vosje met de vrolijke vlaggenlijn.


Verder maakte ik een geboortekaartje met de überlieve (oudere) knipvellen van Eline Pellinkhof (ja, ja I know: ik ben superfan van haar knutselspullen!).


Dan tot slot voor deze maand nog wat mannelijkheid, een maritiem kaartje met dat prachtige papier van Maja Design 'Life by the Sea'.


Maart
Joepie, op de Knotsgekke Kaartendagen natuurlijk weer allerlei leuks gekocht, waaronder masking stencils en structuurpasta. Dit gebruikte ik op onderstaande kaart om de wolkjes te maken.


Met de kaartjes hieronder won ik de Superchallenge bij Cards and Scrap en daamee eerder genoemd artikel in het tijdschrift, heel gaaf!


April
Ik wisselde met Evy wat stansjes uit, waaronder het leuke rompertje op deze kaart. Handig om eens te doen, want hoe leuk alles ook is, je kan helaas niet alles kopen :).


Verder ging ik deze maand aan de slag met de gestanste trein op een kinderkaartje. De wolkjesstans heb ik gebruikt als stoomwolken uit de trein.


Mei
Onweerstaanbaar, die lieve nieuwe beestjes van Eline Pellinkhof! En dan met name dit girafje, wat een schatje toch? 


Ook heb ik weer eens een opkikker-kaartje gemaakt.


En omdat ik zo slecht ben in kiezen, laat ik ook voor de maand mei drie van mijn favorieten zien. Hieronder nog een lekker thee-leutkaartje met een van mijn favoriete papiertjes (die met de kopjes).


Juni
Het eerste kaartje dat ik voor de maand juni laat zien is een kinderkaartje, voor een meisje dat gek is op hondjes.


En een kaart waarbij ik weer eens gebruik maakte van masking stencils en structuurpasta.



Juli
Bij een winactie van Eline Pellinkhof won ik onder andere de superschattige stans van de olifant (jeej, ben er onwijs blij mee), waarmee ik onderstaand kaartje maakte. 


Voor een van mijn beste vriendinnetjes, die samen met haar vriend een huis kocht dit jaar, maakte ik dit kaartje met structuurpasta, Delfts blauw en echt Hollandse huisjes.


Augustus
In deze maand ging ik door met de Hollandse sferen, en combineerde deze met mijn nieuwe scribble-stansen (die gekringelde cirkeltjes die je hieronder ziet).


Ook ging ik weer eens aan de slag met washi tape. Leuk om al die rolletjes weer eens uit de kast te halen! Ik combineerde het met een oud 3D-plaatje van Eline's Cuddly Babies; wat een schatjes vind ik dat :).



September
In deze maand heb ik met mijn moeder een bezoekje gebracht aan de creabeurs in Rijswijk. Daar kocht ik onder andere deze prachtige helleborus-stans van Marianne Design. Ik ben fan!


Verder won ik een prachtig papierblokje bij Mirjam waarmee ik onderstaand kaartje maakte. Het gestanste zeepaardje had ik nog liggen, combineert prima met het maritieme papier.


Al met al is september best een goede hobbymaand geweest :). Als vervolg op mijn washi-plak-avonturen in augustus, ging ik deze maand lekker door en maakte onder andere dit kaartje voor de geboorte van een mooi jochie.



Oktober
Voor ons achternichtje dat begin september geboren is, maakte ik een lijstje op basis van het geboortekaartje. Hij heeft inmiddels een mooi plekje gekregen op de babykamer.


Verder maakte ik in de maand oktober kennis met het fenomeen 'Artist Trading Cards' oftewel ATC's. Dit zijn zelfgemaakte ruilkaarten. Er is maar één echte regel voor een ATC: ze zijn altijd 64 x 89mm groot. Mijn eerste ATC's:


November
Al een tijdje was ik op zoek naar deze stansen, de toffe 'poppetjes' van MFT. Ze waren eigenlijk uit de collectie, maar heb ze (na een tip via Blogger) toch nog kunnen vinden: joepie! 


Verder kocht ik nog een nieuw papierblokje in deze maand, welke direct een van mijn favorieten is geworden. Ik maakte daarmee onder andere deze vakjeskaart.


En tenslotte nog een kaartje met wat lieve poezenbeesten. Weer eens een andere vorm kaart geprobeerd, leuk om te doen en eigenlijk heel eenvoudig!


December
In december was ik om, ik deed mijn eerste Stampin' Up aankoop. Ik kocht de prachtige watercolor wings stempelset... heb er heel lang naar zitten kwijlen en nu kan ik er lekker mee aan de slag! Dit is een van de eerste kaartjes die ik ermee maakte:


Verder ben ik deze maand ook voor het eerst aan de slag geweest met schudkaarten. Dit zijn kaarten met een doorkijkje waarin je bijvoorbeeld pailletjes kunt doen. Heel leuk om te doen en helemaal niet zo lastig als het misschien lijkt!


Dat was het dan alweer voor dit jaar. Lekker cliché, maar het is echt voorbij gevlogen! Nog meer dan andere jaren, heb ik het idee. 

Ik wens jullie allemaal een veilige en gezellige jaarwisseling toe! En graag weer tot volgend jaar, crea-2016!

Liefs,

Linda

6 opmerkingen:

  1. Jouw terugblik is ook supergaaf Linda!!
    Leuk!
    Lieve groetjes, Gelinda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk overzicht Linda. Wij hebben veel dezelfde liefdes hé! ;-) Fijne jaarwisseling en op naar een nieuw gezellig en creatief blogjaar! Bedankt voor je bezoekjes en reacties! En wie weet treffen we elkaar weer op een beurs in 2016! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi allemaal ! Om trots op de zijn !
    Ik wens jouw evenveel kleur en fleur in 2016 ! Liefs Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldige terugblik Linda! Super leuke momenten, prachtige kaarten en een publicatie! Ik kan mij voorstellen dat je ontzettend trots bent en dat mag ook :) Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2016!
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Linda,
    Wat een leuke terugblik zo.
    Je hebt veel moois gemaakt dit afgelopen jaar. Ik heb het met plezier gevolgd en ik zit al klaar voor wat er allemaal nog komt.
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt!
    Xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo,
Gezellig dat je mijn blog bezoekt (of zelfs volgt). Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat, deze lees ik met veel plezier. Bedankt en tot snel weer!

Liefs,

Linda

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.