zondag 31 december 2017

Terugblik: 2017 in kaarten

Ook dit jaar heb ik weer een terugblik op het jaar gemaakt aan de hand van mijn kaarten en creaties.

Wat betekende 2017 op creatief gebied voor mij?
  • Dit jaar heb ik met de verkoop van mijn zelfgemaakte kaarten 320 euro opgehaald voor het goede doel, een recordbedrag! Dit jaar doneerde ik het aan Stichting Stop Hersentumoren.
  • Maarrrr, ook is de mijlpaal van 1000 euro bereikt dat ik heb opgehaald voor het goede doel behaald (sinds 2013)!
  • In april bezocht ik samen met mijn moeder de Knotsgekke Kaartendagen en in augustus met mijn schoonmoeder en haar zus. Deze beurs is een creatief uitje waar ik altijd erg naar uit kijk! Komend jaar staat hij voor februari alvast weer in mijn agenda :).
  • Dit jaar volgden we 3 workshops bij Oma Dee: mannenkaarten, scrappen in een lijstje en shaped cards. Stuk voor stuk super leuk en gezellig! En natuurlijk gingen we dan ook even shoppen in het winkeltje :).
  • Ik sprak twee keer met Larissa af om te knutselen en we zijn samen een swap begonnen, zo leuk!
  • Mijn Spectrum Noir Markers bereikten de top :). Ik heb de set nu compleet en ook zijn ze nog nooit zo vaak gebruikt. Heerlijk, dat inkleuren!
  • De ontdekking van dit jaar is AliExpress. Een hoogtepunt als het gaat om knutselspullen, maar een dieptepunt voor mijn portemonnee... omdat ik toch altijd weer meer bestel dan dat ik van plan was (want het is toch allemaal zo goedkoop....)
Maar, genoeg gekletst. Hieronder vind je mijn favoriete creaties van dit jaar. Per maand heb ik er enkele uitgelicht. Kijk je mee?

Januari
De eerste kaarten die ik jullie laat zien van dit jaar, is een deel van het resultaat van de workshop 'mannenkaarten' bij Oma Dee. Maar naast dat deze kaarten geschikt zijn voor mannen, zijn ze natuurlijk ook geschikt voor vrouwelijke boekenwurmen :).


Verder maakte ik in de maand januari aardig wat zwangerschapskaartjes, waaronder deze met het schattige schaapje.


Februari
Deze kaart is misschien wel een van mijn favorieten van dit jaar. Ik maakte hem voor een vriendin, haar dochtertje vierde haar eerste verjaardag.


En ook van deze poezen-serie word ik nog steeds blij.


Maart
Dit vrolijke kaartje maakte ik tijdens een knutselafspraak met mijn moeder en zusje. Vond het vooral heel erg leuk dat mijn zusje ook 'aan de knutsel' was. 


Deze flamingo-kaarten zijn een van de eerste kaarten met mijn AliExpress aanwinsten (de flamingo-stans kocht ik daar).


April
Deze lieve panda-kaartjes maakte ik met de stempelafdrukjes die ik recyclede van een cadeautje die ik kreeg. Ik ben gek op panda's en dit stempelset staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje :).


Dit was het resultaat van mijn tweede workshop bij Oma Dee 'scrappen in een lijstje'.


Mei
Deze maand organiseerde ik de babyshower voor mijn schoonzusje. We hadden geld ingezameld zodat we als gezamenlijk cadeau een Newborn-fotoshoot konden geven. Daarvoor maakte ik deze tegoedbon.


Verder ging ik deze maand nog aan de slag met de gave wijn-stansen van MFT.


Juni
Voor een collega maakte ik deze kaart in de vorm van een drieluik.


Juli
In deze maand maakte ik wat huwelijkskaartjes, waaronder deze met het mooie papier van Stampin' Up.


Augustus
Ik kocht via Marktplaats een stapeltje hele-oude-niet-meer-te-verkrijgen knipvellen van Eline Pellinkhof, als een kind zo blij! Daarmee maakte ik onder andere dit kaartje.


September
Dit papier vind ik zelf echt onwijs leuk, het is lekker stoer en van Stampin' Up. Ze matchen mooi met de grote tekst-stempels van Els Brigé.


In de septembercollectie van Marianne Design werden deze schattige muisjes van Eline Pellinkhof uitgebracht. Als groot fan van haar diertjes, moest ik deze natuurlijk ook hebben... met bijpassend kerstpapier :).


Oktober
Deze maand maakte ik weer een serie zwangerschapskaartjes. De productie van dit soort kaartjes heeft dit jaar een record bereikt, zowel voor de verkoop voor het goede doel als voor mijn persoonlijke voorraad :).


En voor het eerst bestelde ik een iDEE&Post bij Oma Dee, waar onder andere dit gave papier in zat. Het kaboutertje kleurde ik in bijpassende kleurtjes. Het werd een lekker herfst-achtig kaartje.


November
Nog meer zwangerschapskaartjes! Sorry :). 


En een lekker feestelijke kaart voor een jarige vriendin.


En, o ja, deze kaartjes vond ik zelf ook wel erg tof. De nieuwe tekst-stansen die ik kocht van Els Brigé, love them!



December
De laatste maand van het jaar alweer. De kerstkaartenproductie liep met name in het begin van deze maand op volle toeren.

Deze kaart maakte ik voor Marc, een pinguïngezinnetje.


En een CAS-kerstkaart zoals mijn zusje die altijd heel mooi vind. De stempel-afdrukjes maakte ik bij Larissa :).


En tot slot nog een kaartje met hertjes, maar dan heel anders. Mijn favoriete MD / Eline Pellinkhof-diertjes :). Die konden natuurlijk niet ontbreken in mijn jaaroverzicht.



En toen zat 2017 er alweer op. Bedankt voor het volgen van mijn blog en alle leuke reacties die jullie dit jaar ook weer achtergelaten hebben!

Ik ben heel benieuwd wat 2018 ons gaat brengen op creatief gebied. Wel verwacht ik dat ik zeker in het begin niet zo heel veel knutseltijd zal hebben door de komst van onze dochter, maar dat wordt vast goed gemaakt door allerlei andere mooie momenten!

Fijne jaarwisseling en op naar een mooi 2018!

11 opmerkingen:

  1. Een heel mooi overzicht!
    Ik ben benieuwd wanneer je dochter zich aankondigd. Wij vieren alvast de verjaardag van onze dochter die vandaag 14 wordt!!!
    Maar zeker voor jullie een fantastisch 2018!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellige terugblik van 2017. Mooie kaartjes zie ik weer voorbij komen. 2018 Staat in het teken van jullie dochtertje. Wij hebben 3 maandag geleden mee mogen maken om opa en oma te worden. Zo bijzonder. Ik wens jullie al het goeds voor 2018 en vooral genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tof zo'n jaaroverzicht!
    Het allerbeste voor het komende jaar, straks met zijn drietjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt leuk alles op een rij! Prachtige kaarten en creaties stuk voor stuk. je hebt een mooie eigen herkenbare stijl!
    Het wordt een bijzondere oud en nieuw voor jullie....want volgend jaar zijn jullie gewoon met z'n drieën!!
    Ik wens je sterkte met de laatste loodjes en geniet van al het mooi's wat komen gaat. Ik wens jullie veel geluk en gezondheid samen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtig jaar overzicht.
    & zo leuk dat ik je heb leren kennen dit jaar, ik hoop dat we de gezellige knutselafspraakjes voort zetten in 2018.
    Ik wens jou, Marc en de kleine (ik wacht geduldig) veel geluk,gezelligheid en gezondheid toe. X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooi overzicht van jouw prachtige kaarten. Voor julloe wordt het een heel speciaal jaar! Fijne jaarwisseling en een heel mooi 2018, met jullie kleintje er zo bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooi overzicht van een op zijn minst gezegd creatief jaar, ik wens je dat in 2018 ook zeker toe!
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk overzicht heb je gemaakt! Bedankt voor al je leuke blogposts en kaarten die je liet zien, ik heb er van genoten! Hele fijne jaarwisseling en een mooi nieuw jaar met zijn drietjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tof overzicht, wat een gave creaties maak je toch! Het is inmiddels 2018, dus de beste wensen voor dit nieuwe jaar, dat het jullie maar goed mag bevallen ;)
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt een leuk jaaroverzicht gemaakt, met prachtige kaartjes! We wensen je een gelukkig en creatief 2018 toe.
    Groetjes, Merit en Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk om zo een jaaroverzicht van je te volgen. En wat zit er veel moois tussen. Ik hoop voor jou dat je inderdaad snel veel mooie momenten zal beleven met je dochter. En in haar slaapuurtjes kan je soms misschien best een kaartje maken. ;-)

    Heel mooi jaar toegewenst, en vooral veel mooie momenten met jullie kindje.

    Lieve groet, Clarisse

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo,
Gezellig dat je mijn blog bezoekt (of zelfs volgt). Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat, deze lees ik met veel plezier. Bedankt en tot snel weer!

Liefs,

Linda

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.