zondag 15 april 2018

Ink Blending - Memento & Versamagic (Dew Drops)

Zoals ik eerder vertelde in mijn shopverslag van de Knotsgekke Kaartendagen wilde ik graag meer gaan doen met 'ink blending'. Omdat ik al behoorlijk wat Dew Drops in huis had (maar deed er nooit echt wat mee), ben ik eerst op internet op zoek gegaan naar aanvullende kleuren en naar hoe deze inktjes mengen. Daarbij kwam ik onder andere op het blog van Maaike terecht: zij laat wat toffe kleurencombi's zien. Verder heb ik nog wat YouTube-filmpjes bekeken, maar ik moet zeggen dat de informatie en ervaringen over deze inkt niet voor het oprapen ligt. Vandaar ook een beetje dat ik dit blogbericht schrijf. Mocht er iemand, net zoals ik dat was, beginnend / zoekende zijn dan hoop ik dat diegene hier terecht komt :). Verder schrijf ik het natuurlijk ook voor alle andere, misschien wat meer ervaren, ink blenders die het leuk vinden om mijn ervaring te lezen.

Na het voorwerk was het nu tijd voor mijn persoonlijke ink blending avontuur! Uiteindelijk had ik een mooi verlanglijstje met kleuren opgesteld voor de beurs. Bovendien ging ik gelijk op zoek naar iets waarin ik de inkt makkelijk kan opbergen, want ik houd van orde en met zoveel inktjes is het hebben van overzicht ook erg fijn!

Vandaag deel ik met jullie mijn ervaringen met deze inkt (tot nu toe), kleurencombi's en mijn opbergsysteem.

Ik ben dus aan de slag gegaan met Dew Drops van Tsukineko: Memento (Fade-resistant Dye Ink) en Versamagic (Chalk Ink). Het verschil dat ik tussen beide inktsoorten ervaren heb, is dat de Versamagic Chalk Ink wat vetter is, wat langzamer droogt en dus wat gemakkelijker te mengen is dan de Memento. Daarentegen vind ik de kleuren van Memento intenser en droogt de inkt egaler op dan Versamagic. Versamagic lijkt soms wat 'wolkig' op te drogen.

Hieronder laat ik de kleurencombinaties zien die ik tot nu toe bij elkaar heb geprobeerd (en geslaagd vond):

Memento


Potter's Clay - Peanut Brittle - Desert Sand
Potter's Clay - Tangelo - Cantaloupe
Rhubarb Stalk - Potter's Clay - Peanut Brittle
Love Letter - Morocco - Tangelo
Lilac Posies - Rose Bud - Love Letter - Morocco - Tangelo

Rhubarb Stalk - Love Letter - Rosebud
Love Letter - Rose Bud - Angel Pink
Lilac Posies - Rose Bud - Angel Pink
Elderberry - Sweet Plum - Lilac Posies
Tuxedo Black - Elderberry - Sweet Plum


Nautical Blue - Teal Zeal - Summer Sky
Bamboo Leaves - Pistachio - New Sprout
Bamboo Leaves - Pear Tart - New Sprout
Espresso Truffle - Rich Cocoa - Desert Sand - Toffee Crunch

Versamagic


Malted Mauve - Pink Petunia - Pixie Dust
Malted Mauve - Pink Grapefruit - Mango Madness
Turquoise Gem - Oasis Green - Aloe Vera
Turquoise Gem - Aquatic Splash - Sea Breeze
Night Sky - Aegean Blue - Sea Breeze

Daarnaast was ik nieuwsgierig of beide soorten inkt goed met elkaar mengen... en ja hoor, dat gaat ook prima. Zie hieronder maar eens:


Memento Sweet Plum - Versamagic Perfect Plumeria - Memento Lilac Posies
Memento Nautical Blue - Memento Teal Zeal - Versamagic Sea Breeze

Opbergen

Zoals ik eerder al aangaf, ik houd van geordende knutselspullen. Ik ging dan ook op zoek naar een goede manier om mijn inkt op te bergen. Daarbij kwam ik uit op deze dozen. De vakjes zijn exact groot genoeg voor de Dew drop -inktjes en met 4 dozen kan je alle kleuren van Memento & Versamagic kwijt. Voor mij perfect! En betaalbaar... ook niet geheel onbelangrijk :).


In ieder vakje heb ik een inktkussentje met zijn eigen sponsje (past precies in de bodem!) opgeborgen. De inkt bewaar ik op zijn kop, schijnt beter te zijn en daardoor langer houdbaar. Om in een oogopslag de kleur te kunnen vinden, heb ik kleurkaartjes in de vakjes geplakt. Overzichtelijk en nog lekker vrolijk ook!



Kortom: ik ben blij met mijn Memento en Versamagic inkt. De komende tijd lekker oefenen met ink blenden. En wat ik nog wil proberen, is hoe deze inkt reageert op water (iemand ervaring daarmee?)... zodat je een effect krijgt zoals bijvoorbeeld met Distress Oxide inkt.

Mochten jullie vragen hebben of ook tips voor toffe kleurencombi's of wat dan ook, let me know!

12 opmerkingen:

  1. Jij bent goed bezig! Leuk al die kleurencombinaties. En jouw opbergsysteem vind ik geweldig. Daar houd ik wel van alles strak georganiseerd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat tof om je tips te delen. De kleurencombinaties zijn echt heel mooi. Wist ook niet dat het met de memento ook zo mooi lukt. & dan een perfecte opbergmethode, super! Fijne avond. X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat leuk om te lezen! En mooie combinaties heb je gemaakt. Een heel wr, maar dan heb je ook wat. Die doos voor de in inktjes is mooi . Ik heb ze nu in twee platte dozen zitten (gewone verzenddozen), bewaar die op de kop en als ik dan ga inkten, draai ik de doos om en zie ik de kleuren.
    Ik ben ook beginnend wat dit betreft. Het blenden lukt me vaak al niet goed. Dus ik zit nog volop in de oefenfase. De oxides van Tim Holtz, zijn makkelijker om mee te weken voor mij, maar ik heb net als jij ook de memento en versa magic. Die wil ik natuurlijk ook gebruiken.
    Mocht ik eens wat tegen komen qua uitleg, dan laat ik het je weten.
    Fijne dag!
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor de informatie Linda en de leuke kleurencombinatie's die je hebt laten zien.
    Dat geeft inspiratie. Zelf heb ik een aantal memento dew drops liggen, toevallig op dezelfde manier opgeborgen, maar om eerlijk te zijn doe ik er ook vrij weinig mee. Ben erg benieuwd naar jouw inktjes avontuur ;-)
    Succes!

    Groetjes

    Rimmie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mooie kleurencombinaties! Ik gebruik de memento's meer voor stempelwerk sinds ik de oxides heb, die zijn veel makkelijker om te blenden. Ik zou de memento's enkel maar meer gebruiken voor kleinere vlakken, niet meer voor een volledige kaartachtergrond.
    wat ook goed gaat met memento: eerst een stempelafdruk met versamark, dan embossen met bvb wit en dan je kleurachtergrond maken, nadien kan je je wit met een keukenrolpapiertje 'oppoetsen'. Zie je meestal met distress, maar kan evengoed met memento.
    Qua opbergen zitten mijn memento's in een iets grotere vakjesdoos, soms 2 per vakje, maar zo heb je ze allemaal in één doos wat ik nog wat handiger vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, wat gaaf dit blogbericht!!
    Mooi overzichtelijk zo en ik weet zeker dat je hier mensen heel blij mee gaat maken!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste Linda,

    Ben nog maar net begonnen aan mijn "ontdekkingsreis" in het gebruiken van diverse stempels.
    Jouw kleurencombinaties zijn voor mij dan ook heel handig en overzichtelijk!
    Super geslaagd!
    De opbergdozen zien er ook heel gebruiksvriendelijk uit.
    Zou ik mogen vragen waar je die gevonden hebt?
    Alvast heel veel succes en bedankt voor jouw leuke ideeën.

    groetjes,
    Tania

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tania, Fijn dat je mijn bericht gevonden hebt. En leuk dat je er ook iets aan hebt.
      Nog een tip als je stempels gebruikt die je bijvoorbeeld wil inkleuren: daarvoor gebruik ik Memento Tuxedo Black, omdat deze niet uitvaagt wanneer je er bijvoorbeeld met alcohol markers overheen gaat. En voor het stempelen van mooie zwarte teksten gebruik ik liever: Versafine Onyx Black. Die vind ik dieper zwart qua kleur en stempelt erg mooi.
      Ik heb deze dozen op de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch gekocht, maar je kan ze ook hier bestellen: https://www.hobbygigant.nl/restyle-mouline-doos-groot.html

      Succes en als je verder nog vragen hebt, laat het maar weten :).

      Groetjes, Linda

      Verwijderen
  8. Is de inkt ook waterbestendig? Als dat niet zo is is er dan iets voor omdat wel zo te maken? Ik wil een van deze twee inkten gaan gebruiken. En ben dus super blij met dit artikel van jou :). Alleen zou ik het wel prettig vinden als het waterbestendig zou zijn. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, wat leuk dat je iets aan mijn info hebt. Ik heb zelf niet geprobeerd of de inkt watervast is, maar wat ik erover kan vinden: De dye inkt van Memento is een sneldrogende, zuurvrije inkt op waterbasis die na droging watervast is. Over de Versamagic kan ik het niet zo snel vinden. Ik weet niet waarvoor je het wil gebruiken? Misschien heb je hier iets aan: https://gezelligcreatief.nl/stempelinkt/stempelinkt-productinformatie

      Verwijderen
  9. hallo Linda,
    ik heb met veel aandacht je uitleg gelezen. Dank je wel voor je goede tips. Toch nog een vraagje, waar kan ik de sponsjes vinden die je in je dew drops plaatst. Of is dit iets dat je zelf gemaakt hebt?

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo,
Gezellig dat je mijn blog bezoekt (of zelfs volgt). Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat, deze lees ik met veel plezier. Bedankt en tot snel weer!

Liefs,

Linda

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.