donderdag 7 maart 2013

Kaart Mama & Vraag Stansmachine

Welkom Hetty en Doris, gezellig dat jullie volgers geworden zijn!

Een kaart voor een moeder, dat was het plan. Er zijn alweer heel wat challenges in het teken van Moederdag, dus ik heb er vast een gemaakt. Weet nog niet of hij voor mijn eigen moeder wordt of voor mijn schoonmoeder, of dat ik uiteindelijk nog andere kaarten maak, maar ik vond hem alvast wel leuk geworden eigenlijk :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart grijs
- Designpapier: Authentique - Uncommon
- Kant: via KreaDoe
- Letterstickers: Zeeman
- Knoopjes: Boekenvoordeel
- Vilten bloemetje: Kruidvat

De kaart doet mee aan de volgende challenges:
All Sorts Challenges: For a Lady / Mother's Day
Songbird Challenges: Mama, I Love You
Creative Creations Just For Mum

Dan wilde ik jullie nog om een advies vragen. Voor degene die met een stansmachine werken. Ik wil er binnenkort ook een aanschaffen, maar weet niet zo goed waar ik moet beginnen met zoeken. Welke machine is aan te raden? Ik kom van alles tegen: Cuttlebug, Double Do XL, Big Shot etc etc. Welke is handig in gebruik? Geschikt voor alle merken mallen? Goede prijs/kwaliteit verhouding? En heb je toevallig een tip van webwinkel o.i.d. waar ik hem kan kopen? Tell me; ik hoor graag jullie tips! Alvast bedankt!

Liefs,

Linda

14 opmerkingen:

  1. mooi kaartje! Leuke kleuren heb je gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Linda,

    Wat een schattig kaartje heb je gemaakt.
    Leuk ook dat je volger bent geworden bij Just a Note.
    Ik ga je wat tips en adviezen geven wat betreft de machines.
    Daarbij wil ik gelijk vertellen dat ik dit belangeloos doe omdat ik op dit moment ook niet aan een van de machines kan komen dus ik geef je advies uit naam van mezelf en niet uit naam van mijn webwinkel ;-)
    Alle machines werken in principe hetzelfde en alle snij en embossing mallen kun je in alle gangbare stansmachines gebruiken. Zelf heb ik de cuttlebug en toen hij een half jaar geleden versleten was heb ik weer een nieuwe cuttlebug aangeschaft. Waarom overstappen op een ander merk als dit merk mij bevalt ;-)
    Ik heb natuurlijk verschillende klanten die ook een stansmachine hebben en eigenlijk is iedereen tevreden met zijn eigen merk.
    Nu blijft alleen de prijs over.
    Ik zou zeggen, ga googlen en je komt dan vanzelf wel bij een (web)winkel die het goedkoper kan leveren als een ander.
    Sommige (web)winkels hebben ook wel eens een leuke aanbieding.
    En als je blijft twijfelen duik eens op YouTube daar kun je heel veel filmpjes vinden over de verschillende merken stansmachines.
    Maar nogmaals I love my Cuttlebug ;-)
    Veel succes met zoeken en beslissen.

    Liefs,
    Diana.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke kaart heb je gemaakt Linda. En als antwoord op je vraag over de stansmachine zelf heb ik de Big Shot en daar ben ik zeer tevreden over. Wel is hij wat onhandig als het gaat om het opbergen ervan. De cuttlebug kun je inklappen Big Shot niet. Maar wat wel weer superhandig is is dat er op de basisplaat duidelijke instructie's staan over welke snij en of embossingmal op welke plaat gebruikt moet worden. Bovendien vind ik het erg prettig dat hij heel erg stabiel staat. En alle snij en embossingmallen kun je er in gebruiken.

    Ik heb hem besteld bij Scrapbookdepot, vandaag voor 1600 besteld morgen in huis en je kunt hun altijd mailen met vragen. Zeer goede klantenservice. Ik wil je wel aanraden om te gaan voor de machine zelf en niet voor de machine met startpakket die lijkt aantrekkelijk vanwege de extra stansen en dergelijke die je bijgeleverd krijgt maar je moet dan nog extra basisplaten aanschaffen en dat maakt het startpakket erg duur. Bovendien bestaat de basisplaat van het startpakket uit 3 losse platen die nog wel eens verschuiven en dan kapot gaan terwijl bij de machine alleen de basisplaat bestaat uit één onderdeel met scharnieren aan elkaar vast dus nooit gedoe dat je een basisplaat kwijt bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Such a cute design. Thank you so much for joining us at Allsorts for our For a Lady challenge this week x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hou Linda,
    Je kaartje is weer leuk. Mooi gedaan. Wat stansmachines betreft ik heb de cuttlebug gehad en die is prima bevallen, wel moet je soms met extra laagjes werken om malletjes goed er door heen te draaien, ik zou ook een metalen plaat adviseren hierdoor gaan je platen langer mee. Voordeel is dat door deze machine alle kleinere mallen kunnen. Door de double do of trouvaille kunnen geen mallen van Tim Holtz. Mocht je die mallen mooi vinden dan kun je beter voor de cuttlebug of big shot gaan.
    Wil je stansen gebruiken voor kaartmodellen die breder zijn dan 15 cm dan moet je kijken naar een A4stansmachine.
    Ik heb inmiddels de Vagabond, een elektrisch apparaat. Mooi apparaat, maar erg gevoelig, gaan snel stuk.
    Tja denk dus goed na over de doeleinden.
    Ik denk dat de cuttlebug een mooi begin is. Koop het bij een winkel met goede service. Ik ben zelf heel tevreden over de Hobbystunter. Heb 3 keer een kapotte Vagabond gehad en zonde problemen verzorgt José de garantie. Nu is deze winkel voor mij dichtbij, dat is prettig, scheelt met verzendkosten etc. Volgens mij is de cuttle bug bij José 75€.
    Heb je echter een goede winkel in de buurt dan is het handig daar je stansmachine te kopen.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Such a beautiful card. Thank you for joining us at Creative Creations Challenge Blog
    Veronica DT

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gorgeous card!! Love the image and the beautiful colors!
    Thank you for joining us at songbird challenge!
    Hugs Sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig kaartje voor mams, lieve kleurtjes. Ik heb al een paar jaar een big shot en ben daar zeer tevreden over. Succes met het beslissen welke stansmachine het wordt.

    Groetjes,
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke kaart, Linda, gezellige kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Very beautiful, thank you for joining us at Creative Creations Challenge Blog.
    Veronica -DT

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Just love it!!! Amazing!

    Thank you for joining us at Songbird Challengeblog :)

    Hugs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een mega leuke kaart... en,... letters bij de Zeeman, wat een goed idee !!! THANX. Ik zie trouwens dat jouw achtergrond papier is, maar ik heb net zo'n stencil besteld, had al twijfels, maar zie dat dat heel mooi is ! En wat een goede tips hierboven m.b.t. stansmachines, ik wil er dit weekeinde ook een kopen en ben nog volop aan het lezen. Ik wil een 12", dus wilde de Big Shot Pro, zodat ik ook bijv. middenin een scrapbookpagina van 12" (waar ik kaarten van maak die je dicht kan vouwen) leuke dingen kan snijden en je kan eigen stencils maken om zo'n heel blad te embossen, waauw, daar kan ik mooi dingen van de zeeman dan gebruiken, naast mijn ponsen...thanx weer voor de leuke inspiraties hier en alle tips m.b.t. de machines !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Linda, ik ben benieuwd welke stansmachine het geworden is en hoe deze bevalt? Wil er nl ook een kopen. Groetjes Fienie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Cuttlebug omdat ik destijds ook niet zoveel opbergruimte had. Bevalt goed! Mijn moeder heeft een Bigshot, welke meer plek inneemt, maar wel wat steviger aanvoelt. Ik heb mijn Cuttlebug inmiddels ongeveer 5 jaar en werkt nog steeds goed! Groetjes, Linda

      Verwijderen

Hallo,
Gezellig dat je mijn blog bezoekt (of zelfs volgt). Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat, deze lees ik met veel plezier. Bedankt en tot snel weer!

Liefs,

Linda

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.