maandag 31 juli 2017

Olifant #8 - It's a Boy

Helaas kom ik de laatste weken niet zoveel aan knutselen toe. Deels doordat ik veel teveel andere dingen gepland heb en deels omdat ik stiekem toch wel wat moe ben door de zwangerschap (al wil ik dat niet zo graag toegeven...).  Maar gisteren haalde ik mijn spullen weer tevoorschijn en maakte ik deze kaart. 


Het olifantje had ik nog gestanst liggen, dus dat was makkelijk :). En met de leuke papiertjes van dit Carta Bella-blokje is de kaart al snel leuk, vind ik. Ik wilde hem verder ook niet te druk maken.

Ik was van plan om meer kaarten te maken, maar uiteindelijk wilde de inspiratie niet zo erg komen en toen ben ik maar aan het opruimen geslagen boven: de toekomstige babykamer is nu zo goed als leeg. Vanavond nog even naar Ikea om wat opbergdozen te kopen en dan kunnen we de laatste restjes opruimen. Dat schiet al lekker op!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart donker petrol
- Designpapier: Carta Bella - Rock-a-bye Baby Boy
- Stans olifant: Marianne Design - Eline's Olifant EC1384
- Stans rand: MFT - Dainty Dots
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Babies EC0106
- Nuvo Crystal Drops - English Mustard
- Fineliner wit

woensdag 26 juli 2017

I Like to Ride my Bicycle #9

Maandagavond hadden mijn moeder en ik weer eens een knutseldate gepland! In de zomer komt dat er toch altijd minder vaak van, merk ik. Maar het zomerse weer liet ons nu toch even in de steek, dus hup lekker knutselen!


Een tijdje geleden zag ik op Pinterest deze fiets gestanst in verschillende kleuren, wat een leuk effect! Ik deed hem tot nu toe eigenlijk altijd in één kleur, maar hoe leuk (en makkelijk!) is het als je de banden en het zadel zwart maakt en het mandje nog een ander kleurtje geeft? Zo gezegd, zo gedaan!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Pebbles - Jen Hatfield - Cottage Living
- Stans fiets: Marianne Design LR0233
- Stempel tekst: JoyCrafts 6410/0338
- Enamel stickers: Marianne Design
- Touwtje: Jute - American Crafts
- Fineliner wit

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
The Paper Players: onderstaande sketch
Addicted to CAS: wheelsdonderdag 20 juli 2017

Kerst 2017 - Kerstkat

Oef, dat is lang geleden dat ik een kerstkaartje plaatste. Ik probeer altijd zo goed mogelijk gedurende het jaar al kerstkaarten te maken om stress aan het eind van het jaar te voorkomen. Eigenlijk is dat dit jaar nog relevanter, aangezien ik 30 december ben uitgerekend van ons eerste kindje. Aan de andere kant, vanaf half november heb ik verlof en dus misschien weer juist wat meer tijd die eerste weken... Ach, hoe dan ook: ik doe mijn best een aardig voorraadje kerstkaarten aan te leggen al lukt het dit jaar nog niet zo goed. Maarrr, hierbij alvast weer eentje voor de stapel:


Een kaartje met een katje; ben ik gek op! We hebben er zelf ook een, maar geen zwarte zoals op dit kaartje. We hebben een lapjeskat, maar dat is zo lastig stansen hihi. Het katje leende de kerstmuts van de ijsbeer, wat mooie papiertjes van Stampin' Up erbij en dit kaartje was een feit.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart zandkleurig
- Designpapier: Stampin' Up - Candy Cane Lane
- Stans kat: Marianne Design - Eline's Cat COL1353
- Stans muts: Marianne Design - Eline's Polar Bear COL1370
- Stempel 'kerstkusjes': Marianne Design - Eline's Vintage Christmas EC0099
- Fineliner

Deze kaart doet mee aan de uitdaging 'Christmas in July' bij CAS-ual Fridays en Cut it Up en het is een kerstkaart op donderdag, dus haakt hij aan bij 52 Weeks to Christmas.

woensdag 19 juli 2017

Sweet Succulents & Cactussen #5 - Bedankt

Ik ben een liefhebber van cactussen en vetplantjes (succulents). Toen Marianne Design de nieuwe cactus-stansen uitbracht, kon ik die dan ook niet aan mij voorbij laten gaan. Afgelopen weekend kocht ik deze leukerds, met bijpassend papier.


Het leuke aan deze stansjes vind ik ook dat je zelf de plantjes kunt samenstellen, zodat ze steeds weer een beetje anders zijn.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart donkerroze
- Designpapier: Marianne Design - Boho Summer
- Stans cactussen: Marianne Design CR1413
- Stempel 'bedankt': Marianne Design HT1603
- Nuvo Crystal Drops - Ebony Black

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
Marianne Design: alles mag
Always Playing with Paper: onderstaande sketchBewarenBewarenBewarenBewaren

maandag 17 juli 2017

Alles is Liefde #18 - Bride & Groom

Vandaag heb ik een dagje vrij genomen, gewoon omdat het kan en omdat ik even wat Linda-tijd nodig had. En ja, wat doe ik op zo'n dag? Lekker freubelen!


Het eerste kaartje dat ik vandaag maakte, is er een met mijn nieuwe papiertjes van Stampin' Up. Ik vond het papier wel passend voor een huwelijks-kaartje. Love is in the air! 

En bijkomend voordeel is dat ik nu eindelijk eens deze 'looking glass' -stickers gebruikte. Ik denk dat ik deze misschien wel 4 of 5 jaar geleden kocht en ik heb er nog nooit eentje gebruikt! Het viel me mee dat ze nog plakken :). #useyourstuff


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart roze
- Designpapier: Stampin' Up - Bundle of Love Specialty Paper
- Stans bruidspaar: MFT - Bride & Groom
- Stempel 'congratulations': Clearly Besotted - a Little Sentimental
- Jute: American Crafts
- 'Looking glass' sticker: Making Memories

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
Sketch Saturday: sketch
Moving Along with the Times: wedding or anniversary
Paper Craft Crew: use something new


BewarenBewarenBewarenBewaren

zaterdag 15 juli 2017

Twee Babykaartjes - It's a Girl

Iedereen bedankt voor de lieve reacties op mijn 'baby op komst' -berichtje! Echt heel erg leuk om allemaal te lezen. Daar word ik nog blijer van dan ik al ben :).

Om nog even in de babysfeer te blijven,  heb ik een van mijn favoriete papierblokjes van dit moment, Crate Paper - Bloom, weer eens tevoorschijn gehaald. Daarmee maakte ik twee kaartjes.


Op dit blokje ben ik nogal zuinig: alles moet tot op de laatste snipper benut worden hihi. Stroken-kaarten, zoals ik ze noem, vind ik ideaal voor het gebruiken van restjes papier. 


Voor deze tweede kaart ging ik aan de slag met het leuke rompertje van MFT en, net als op de eerste kaart, wat houten sterretjes als details. 

 

Et voilà, de kaarten nog samen op de foto:


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Crate Paper - Bloom
- Stans rompertje: My Favorite Things
- Stans babylijstje en -hoofdje: Marianne Design LR0219
- Stempels tekst: Marianne Design - Eline's Babies EC0106
- Houten sterretjes: Xenos
- Fineliner zwart

Fijn weekend nog verder!

woensdag 12 juli 2017

In een Lijstje #8 - Baby op Komst

Lieve bloggers, ik heb iets suuuuper leuks om te delen met jullie! Ik ben zwanger, Marc en ik verwachten aan het eind van dit jaar ons eerste kindje! Op 30 december ben ik uitgerekend :). 

Ik voel me goed en heb weinig last van zwangerschapskwaaltjes (afkloppen!). Inmiddels ben ik ruim 15 weken zwanger en hebben we gisteren te horen gekregen dat de kleine in mijn buik een meisje is.


Toen we de zwangerschap bekend maakten bij onze ouders, zusjes en zwagers, opa's en oma's heb ik voor hun allemaal een soortgelijk lijstje geknutseld zoals degene hierboven. Bij sommige heb ik een iets andere tekst gebruikt: voor ons ouders gebruikte ik bijvoorbeeld de tekst 'voor de allerliefste opa & oma' en bij de zusjes/zwagers 'voor de allerliefste oom & tante' etc.

Ingrediënten voor dit lijstje:
- Fotolijstje: Action
- Basiskaart mintgroen
- Stans beertje: Marianne Design - Eline's Panda & Bear COL1409
- Stans flesje: Marianne Design - Eline's Baby Essentials COL1421
- Stempels datum: Stampin' Up - Labeler Alphabet
- Stempels alfabet: Viva Decor
- Houten hartje: Xenos

En nog even een foto van de cupcakes die ik maakte toen we het geslacht bekend maakten bij onze ouders, zusjes en zwagers:


Tot zover deze persoonlijke update :). Ik hoop dat ik voorlopig lekker kan blijven bloggen en knutselen, tussen het baby-shoppen, de opruimwoedes en de af en toe toch wel een beetje moeheid door!

dinsdag 11 juli 2017

Coffee Break #1

Pasgeleden kocht ik bij Margriet weer wat kleine pakketjes Stampin' Up -papiertjes. Super vind ik dat, eerlijk gezegd gebruik ik een papierblokje toch nooit op. Een van die pakketjes was dit papier van de serie Coffee Break.


Ik vind de kleuren van dit papier erg leuk, weer eens wat anders dan anders :) en ik houd wel van een lekker kopje koffie (met stukje taart erbij, nog beter!).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichtblauw
- Designpapier: Stampin' Up - Coffee Break
- Stans hugs: AliExpress
- Houten kopje: Dovecraft - Cupcake Boutique
- Houten hartje: Xenos
- Nuvo Crystal Drops Gloss - Dark Walnut 


BewarenBewaren

donderdag 6 juli 2017

Ocean Life #4

Oehh mijn favoriete maritieme papierblokje van Maya Design begint bijna op te raken! Vandaag laat ik jullie een kaart zien waarbij ik mijn favoriete papiertjes uit dit blok tot op de laatste snipper heb geprobeerd te gebruiken, hihi. Oké, er zijn nog een paar snippertjes over :).


De cirkels en pailletjes zijn een soort luchtbelletjes in de oceaan. Zo zie ik het voor me tenminste, dat het zeepaardje die uitblaast.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichtgrijs
- Designpapier: Maya Design - Life by the Sea
- Stans zeepaardje: JoyCrafts - Lin & Lene - Sea Animals
- Stempel tekst: Marianne Design CS0883
- Sequins/ pailletjes

maandag 3 juli 2017

Cheers #2

Bonjour, aujourd'hui une carte avec du vin pour vous! Hihi, ik kom helemaal in Franse sferen met dit kaartje. Ik denk dat het geblokte kleedje het 'm doet :). Alsof je in de zon op een terrasje zit, toch?


De wijnfles en -glazen zijn van MFT, evenals de bijpassende tekst. I love it! Ik kocht ze een tijdje geleden bij Oma Dee, samen met dit papierblokje ook. De tekst en het dopje van de wijnfles stanste ik uit goudkleurig papier, om de kaart een wat chique uitstraling te geven.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Designpapier: Pebbles - Simple Life
- Stans wijnfles en -glazen: MFT - Wine Service
- Stans 'cheers': MFT - Die-namics Cheers
- Stans sterretje: Memory Box - Cosmic Star set
- Fineliner zilverkleurig
- Foam wit