maandag 29 april 2019

Llama Tell You #1

Ik vind lama's (en alpaca's) echt toffe dieren. Toen Lawn Fawn een stempelsetje uitbracht met deze coole lama, moest ik die dan ook wel hebben :).


Toen ik laatst weer eens met mijn moeder een dagje geknutseld heb, maakte ik deze kaart. Ik gebruikte het vrolijke papier uit de Spring -collectie van Lawn Fawn. De lama kleurde ik in met mijn Spectrum Noir markers.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart roze
- Designpapier: Lawn Fawn - Spring Fling & Spiffy Speckles
- Stempels: Lawn Fawn - Llama Tell You
- Enamel dots: mat geel

zaterdag 27 april 2019

Zebra #2

Kijk dit vrolijke zebraatje eens! Veeeeel te lang niks mee gedaan, schandalig! Pff misschien heb ik toch teveel spullen? O nee, dat kan het niet zijn....


Maar goed, beter laat dan niet! Vandaag alvast twee babykaarten met dit lieve beestje. Ik hield de kaarten verder redelijk eenvoudig, zodat de zebra alle aandacht krijgt.


En ja, als ik dan toch lekker bezig ben... dan maar gelijk twee versies: blauw en roze.


Hieronder het duo nog even samen op de foto:


Ingrediënten voor deze kaarten:
- Basiskaarten blauw en roze
- Designpapier: Marianne Design - Crafty Patterns
- Stans zebra: Marianne Design - Eline's Zebra & Donkey COL1447
- Stans vierkant: MFT
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Baby Teksten EC0106
- Glitterstenen
- Touwtje

Fijne Koningsdag nog verder!

woensdag 24 april 2019

Kleurenkaartenteam - Perzikoranje en Geel

Yes, we zijn er vandaag weer met het Kleurenkaartenteam. De combinatie was dit keer: perzikoranje en geel. Dat deed me denken aan de kleuren van het huidige swap-pakket van Larissa en mij.


Ik ging dus aan de slag met het designpapier uit dat pakket en combineerde dit met een witte achtergrond die ik embosste. Het werd al met al een lekker lente-achtig kaartje. Ik denk dat ik hem apart leg voor de kraamhulp, zodat we deze kunnen geven na de kraamweek.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart perzikroze
- Designpapier: Action - Let's Make Magic
- Stans vlinder: Marianne Design LR0115
- Stempel 'thanks': Ranger - Letter It
- Embossingfolder: Marianne Design DF3401
- Enamel dots: mat geel
- Fineliner zwart
- Touwtje
- Nietje

Deze kaart doet verder nog mee aan de volgende challenges:
CAS on Friday: butterflies
Cut It Up Challenges: bugs and butterflies
As You See It Challenge: onderstaande sketch


dinsdag 23 april 2019

Birthday Bears #1

Begin van de maand was mijn zusje jarig, 28 jaar werd ze... en haar laatste verjaardag als niet-mama. Toch wel bijzonder! Voor haar maakte ik deze kaart.


Ze houdt altijd wel van clean & simple, dus ik heb de kaart ook wel een beetje in die stijl gehouden. Soms duurt het juist lang om een clean kaart te bedenken, maar is de uitvoering uiteindelijk eenvoudig... dat was ook hier het geval :). Maar ben erg tevreden met het resultaat. Let's party!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Inkt achtergrond: Distress Oxide Inkt - Pumice Stone
- Inkt letters: Distress Oxide Inkt - Worn Lipstick & Tattered Rose
- Stans 'party': Winnie & Walter
- Stempels: MFT - Birthday Bears
- Washi Tape

zaterdag 20 april 2019

Rub-a-dub-dub #1 - Babyshower

Afgelopen zondag organiseerde ik de babyshower voor mijn zusje, iedereen bracht iets lekkers en veel gezelligheid mee. En uiteraard kwam ze niet onder wat flauwe spelletjes uit, zoals babyhapjes proeven :).

Dat weekend ervoor organiseerde zij de mijne en dat was ook super geslaagd! Het was ontzettend gezellig en ik ben enorm verwend!


Maar terug naar mijn zusje.. ik stelde voor haar een pakket met leuke en nuttige baby-dingen samen en maakte voor haar deze bijpassende kaart. Ik deed ook bad-spulletjes in het pakket, dus ik vond dit wel leuk en toepasselijk, zeker in combinatie met het woord '-shower' :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Stempels: Lawn Fawn - Rub-a-dub-dub
- Stempel alfabet 'babyshower': Nellies Choice - alfabet Lars ALCS002
- Stencil: merk onbekend
- Inkt achtergrond: Distress Oxide Ink - Victorian Velvet & Spun Sugar
- Fineliner goudkleurig

vrijdag 19 april 2019

Mermazing Mermaids #4

Deze zeemeermin-kaart maakte ik voor een achternichtje dat binnenkort 10 jaar wordt. Deze mythische figuren zijn helemaal hip tegenwoordig, ik hoop dat ze ook nog leuk zijn als je 10 wordt.. ik vind ze zelf ook erg leuk in elk geval!


Voor deze kaart ging ik uit van de sketch die momenteel als uitdaging geldt bij Sunday Stamps, zie onderaan dit blogbericht.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart goudgeel
- Designpapier: American Crafts - Core'dinations
- Stempel: MFT - Mermazing Mermaids
- Dew drops: Lucy's Little Things

De gebruikte sketch van Sunday Stamps:


donderdag 18 april 2019

Easter Egg Hunt #2 - Happy Birthday

Deze twee lieve vriendjes uit het stempelset 'Easter Egg Hunt' van Hello Bluebird, zijn niet alleen op Paas-kaarten te gebruiken, maar ik vond ze ook wel kunnen op een verjaardagskaart. Zoveel doe ik niet aan kaarten maken voor Pasen en ik vond de diertjes te schattig om ze verder niet te gebruiken.


Dus zocht ik een manier om er toch nog mee aan de slag te gaan... ik vind hem eigenlijk best goed gelukt :). Ik vond de oranje-tinten wel leuk in het kader van het voorjaar en ook met Koningsdag zo voor de deur. Dit sloot ook gelijk mooi aan bij de huidige uitdaging bij Knutsels en Kadootjes. Geniet allemaal van de komende, zonnige dagen! 


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: MFT - Itsy Bitsy Polka Dots & Fresh Squeezed Chevron
- Stans 'happy': Hello Bluebird - Happy Birthday Word Die
- Stempel: Hello Bluebird - Easter egg Hunt
- Stempel tekst: Lawn Fawn - Happy, happy, happy
- Plaksteentjes zwart: Lucy's Little Things
- Glitterpapier roségoud: Marianne Design
- Fineliner zwart

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
Knutsels en Kadootjes: oranje boven
CAS(E) this Sketch: onderstaande sketch

woensdag 17 april 2019

Some Bunny #2

Oeeeh, ik houd echt enorm van carrot cake, jullie? Het water loopt me dan ook in de mond bij deze stempelset, waarbij de lieve konijntjes er alles aan doen om een verse carrot cake te bakken.

Het ene konijntje oogst de worteltjes en de ander heeft de taart gebakken, jammie. Het kaartje geeft me ook een lekker voorjaarsgevoel: blauwe lucht, groen gras, in de tuin aan het werk. Kom maar door met die heerlijke lente de komende dagen!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Masking Stencils: MFT - Grassy Edges Stencil & Cloud Stencil
- Stempels: Lawn Fawn - Some Bunny

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
CAS on Friday: spring
Moving Along with the Times: that spring feeling
KIC: Pasen / lente

dinsdag 16 april 2019

Cats #19 - Gefeliciteerd

Voor een collega die afgelopen week jarig was en een kattenliefhebber is, maakte ik deze kaart. De poes op het kaartje is een look-a-like van haar Dinkie :). 


Deze collega koopt vaak mijn kaartjes voor het goede doel, dus ik vond het wel zo leuk om een gepersonaliseerd kaartje voor haar te maken. Ik had hem al een tijdje geleden gemaakt, voordat ik met zwangerschapsverlof ging.  


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Marianne Design - Crafty Patterns & Do What You Love
- Stans kat: Marianne Design - Eline's Kitten COL1454
- Stempel tekst: CraftEmotions
- Glittersteentjes
- Touwtje

zaterdag 13 april 2019

Workshop MFT bij Doe@Ding #3

Vorig weekend gingen mijn moeder en ik weer naar Spijkenisse voor een workshop bij Doe@Ding. We hadden daar weer afgesproken met Larissa en haar moeder, gezellig


's Morgens begonnen we met de workshop van Angela. We maakten twee kaarten, de eerste met de lieve nieuwe katjes van MFT. Wat zijn ze leuk, hè? Weer eens wat anders om de diertjes niet in te kleuren op deze kaart. Vind het effect wel erg leuk, maar wel inkleuren is geloof ik toch wel meer 'mijn ding'. 


De tweede kaart heb ik niet helemaal volgens het idee van de workshop uitgevoerd. Althans, de opzet klopt wel, maar in plaats van een paas-kaartje met konijntje maakte ik een verjaardagskaart met vlinders :).


Na een heerlijke lunch en shop-rondje in de winkel (heb me heel goed ingehouden!), volgden we het tweede gedeelte van de workshop bij Inge. De eerste creatie werd een kaart, met in de binnenkant een vakje voor een giftcard.


En save the best for last... een schuifdoosje voor een reep (Milka) chocolade! Als je aan de rechterkant aan de strik trekt, schuift zo de reep eruit :).


Het was weer een super leuke en gezellige dag. Thuis hebben we nog de laatste 'puntjes op de i' gezet en hieronder zie je de creaties nog even met zijn vieren samen:


De volgende workshop staat voor ons weer gepland in oktober, nog even geduld dus... maar het zal het wachten vast en zeker wel weer waard zijn!

Fijn weekend!

vrijdag 12 april 2019

LiLa Swap #17 - Sketch

Vandaag zijn Larissa en ik er weer met een nieuwe swap-kaart! Dit keer was de opdracht om aan de slag te gaan met een sketch (zie onderaan dit blogbericht).


Ik ging aan de slag met het vrolijke papierblok uit het swap-pakket en combineerde dit verder met de schattige koalaatjes van MFT.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Designpapier: Action - Let's Make Magic
- Stans blaadjes: Hello Bluebird - Tropical Foliage
- Stempels: MFT - Cuddly Koalas
- Enamel dots: mat geel

Dit is de sketch waarop onze kaarten gebaseerd zijn:


Onze volgende swap-creatie staat gepland op vrijdag 12 mei... ik denk dat vooruit werken in mijn geval verstandig is dit keer :). 8 mei is de datum waarop ik uitgerekend ben namelijk, hihi.

dinsdag 9 april 2019

Lift Challenge - Welcome Little Boy

De huidige Lift Challenge is een ontzettend leuke! Althans, dat vind ik :). Ik ging de uitdaging dan ook aan.


Het eerste kaartje waarmee ik begon, werd uiteindelijk heel wat anders en voldeed niet meer aan de eisen van uitdaging.. hihi. Dus ronde twee werd dit kaartje. Ik stanste de grote letters 'boy' uit een vel papier dat ik met Distress Oxide Inkt bewerkt had. Ook de achtergrond van de kaart maakte ik met Distress Oxides.

De kleine diertjes van MFT pasten er wel leuk bij zo: twee lieve kuikentjes en een konijntje.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart geel
- Distress Oxide Inkt: Pumice Stone, Spiced Marmelade, Fossilized Amber, Antique Linen
- Stempel diertjes: MFT - Sweet Forest Friends
- Transparante drops: Lucy's Little Things
- Washi Tape

maandag 8 april 2019

Eline's Babies #28

Momenteel is de uitdaging bij AnMa Creatief om iets met stippen te maken. Ik houd daar wel van, dus leuk om mee aan de slag te gaan!


Ik ging in mijn voorraad op zoek naar stippen-papier en hoefde niet ver te zoeken tot ik het nieuwe papierblok van Marianne Design 'Sweet Dreams' vond. Ik combineerde de stippen met twee andere leuke patroontjes uit dit blok. Vind zelf die wolkjes ook zo tof. 
Het baby'tje kreeg een matchende outfit en blaast vrolijk wat bubbels op de kaart. De oude stans van het woord baby vond ik wel gaaf om weer eens te gebruiken en paste goed bij de rest. 


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Marianne Design - Sweet Dreams
- Stans 'baby': LR0217
- Stempel baby: Marianne Design - Eline's Cute Babies EC0176
- Stempels tekst: Marianne Design - Eline's Zebra EC0170
- Plaksteentjes: Lucy's Little Things

zondag 7 april 2019

Happy Village #1

Gisteren volgde ik samen met mijn moeder, Larissa en haar moeder weer een MFT-workshop bij Doe@Ding. Het was weer ontzettend gezellig en we hebben toffe creaties gemaakt onder leiding van Angela en Inge. Binnenkort zullen we het resultaat op onze blogs laten zien; wordt vervolgd!

Na mijn Winter Village die ik een hele tijd geleden voor Kerst maakte, nu een dorpje in pastel-kleuren! Ik vind het zo leuk om die huisjes allemaal te kleuren in matchende kleurtjes, daar kan ik echt vrolijk van worden. Zeker als het dan net zo uitpakt hoe ik het voor me zag, herken je dat? :)


Voor deze kaart gebruikte ik het kader en gras van Lawn Fawn. Het papier dat ik onlangs bij Action scoorde, na een tip van Evy, gebruikte ik voor de achtergrond. Ze hebben momenteel weer wat leuke (grote, 30x30) papierblokken liggen, dus als je geld in je zak wil houden moet je er zeker niet heen gaan ;).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichtgrijs
- Designpapier: Action - Mystery Marbles
- Stans kader: Lawn Fawn - Peek-a-Boo Backdrops
- Stans gras: Lawn Fawn - Grassy Hillside Borders
- Stempels: Lawn Fawn - Happy Village

Deze kaart doet mee aan de uitdaging 'houses' bij Just Us Girls.