woensdag 31 oktober 2018

Happy Halloween: Fab-BOO-lous

Eerlijk gezegd is dit het eerste jaar dat ik Halloween begin te waarderen. Nog steeds ben ik geen fan van gegriezel, maar ik vind het leuk dat mensen de huizen versieren en verklede kindjes langs de deur komen. Ik begin alvast aan het idee te wennen dat ik daar waarschijnlijk over een jaar of drie ook aan meedoe met Zoë :).


En nu vond ik deze stempeltjes van MFT eigenlijk wel heel 'schattig-eng'. Perfect voor de bangerik die ik ben: spookjes etc met lieve lachjes! Vorige week heb ik de figuurtjes alvast gekleurd en afgelopen weekend deze twee kaartjes ermee gemaakt.


Beide kaartjes kennen ongeveer dezelfde ingrediënten, maar wel een andere opbouw. Welke is jouw favoriet?


Hieronder zie je de twee nog even samen op de foto:


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft en wit
- Designpapier: Lawn Fawn - Perfectly Plaid Fall
- Stansen vierkant: MFT - Mod Square STAX
- Stempels: MFT - Fab-BOO-lous

Deze kaarten doen mee aan de volgende challenges:
CAS on Friday: Fall or Halloween
Always Fun Challenges: Halloween


En ik kan het niet laten om nog even een foto te delen van ons eigen spookje:


Happy Halloween!

donderdag 25 oktober 2018

Kerst 2018 - Polar Bear Pals

Ik heb nog niet zoveel kerstkaarten gemaakt dit jaar, maar de productie begint nu wel op gang te komen :). 


Vandaag laat ik jullie twee kaarten zien die ik maakte met de leuke ijsberen van MFT. Ik keurde ze in met mijn Spectrum Noir Markers. De achtergrondjes had ik nog liggen en zijn gemaakt met Memento inkt.


Voor beide kaarten gebruikte ik vergelijkbare spullen, alleen een ander ijsbeertje. De sneeuw op de bergtoppen maakte ik trouwens van wit glitterpapier, maar dat zie je niet zo heel goed op de foto's.


Hieronder de kaarten nog even samen, ik krijg zo eerlijk gezegd best zin in de winter!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart donkerblauw
- Stans bergen: Lawn Fawn - Stitched Mountain
- Stempels: MFT - Polar Bear Pals
- Inkt Memento
- Witte fineliner

maandag 22 oktober 2018

Birthday Stars

Bij Dutch Card Lovers loopt momenteel de uitdaging om een kaart te maken met een achtergrond van ruitjes. Dat gebruikte ik als uitgangspunt voor deze kaart die ik maakte voor een nichtje die vandaag haar verjaardag viert.


Ik zocht wat leuke designpapiertjes bij elkaar voor de achtergrond en de ster en stanste de woorden uit zwarte en kraft-kleurige cardstock.


Toen alle spullen toch nog op mijn tafel lagen, maakte ik de kaart nog eens maar met andere designpapiertjes. Altijd handig om extra in huis te hebben, toch?


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart blauw en wit
- Designpapier eerste kaart: Lawn Fawn - Perfectly Plaid Rainbow & Echo Park Dots & Stripes - Little Boy
- Designpapier tweede kaart: Crate Paper - Bloom
- Stans ster
- Stans 'happy' & 'birthday': Winnie & Walter
- Transparante steentjes: Little things from Lucy's Cards - Crystal Collection Night Sky
- Fineliner zwart & kastanjebruin

donderdag 18 oktober 2018

Kerst 2018 - Polar Pals

Ik heb weer wat kleurtjes oxide erbij :). Dit kaartje maakte ik met roze-tinten, weer eens wat anders voor een kerstkaartje. Het gaat dit jaar niet zo hard met de kerstkaartjes, maar ach.. ik doe toch mijn best om een mooi voorraadje te hebben tegen de tijd dat het december is.


De lieve winterse diertjes van het stempelset Polar Pals kleurde ik in met mijn Spectrum Noir markers. De accessoires kleurde ik in passende kleuren bij de rest van de kaart: roze! De zwarte letters stanste ik uit foam, wat de kaart wat minder zoetsappig maakt. 


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart paars-roze
- Stempels: MFT - Polar Pals
- Stansen 'merry' en 'christmas': Winnie & Walter
- Achtergrond: Distress Oxide Inks - Worn Lipstick, Spun Sugar, Tattered Rose
- Zwarte foam
- Fineliner zilverkleurig

zondag 14 oktober 2018

Workshop MFT bij Doe@Ding #1

Daar zijn we weer, Larissa en ik! Vandaag laten we jullie onze resultaten zien van de workshop die we afgelopen weekend volgden bij Doe@Ding in Spijkenisse. Het was voor mij de eerste keer daar en vond het erg leuk! Ik was samen met mijn moeder (check ook haar blog!) en Larissa ook met haar moeder. Erg gezellig met zijn viertjes en voor herhaling vatbaar! In december gaan we weer :).


In de ochtend begonnen we met twee kaartjes. De eerste was in herfst -thema. De achtergrond maakten we met Distress Oxide inkt, water en een velletje mica. De ballonnetjes en letters zijn ook met inkt bewerkt. De stempeltjes had ik mee naar huis genomen om daar in te kleuren met mijn Spectrum Noir markers in bijpassende kleurtjes.


De tweede kaart bestaat uit diverse cirkels. Hierbij is alles wat blauw is, ook weer met inkt bewerkt. Ook leuk om het zo eens te doen. Thuis ga ik vaak op zoek naar bijpassend papier, maar soms lukt dat niet helemaal en dan is inkt nog een goed alternatief!


's Middags gingen we over op het thema Kerst. We maakten een tag met drie schud-rondjes. Ik vond het best een gedoe met het schudmateriaal, dat plakte steeds tegen het 'raampje' aan. Hup, weer open gesloopt, wat materiaal eruit en weer dichtgeplakt... knoei knoei haha, maar uiteindelijk is hij toch wel aardig naar mijn zin geworden :).


Verder versierden we nog een doosje met notitieblaadjes erin. Handig voor m'n verlanglijstje, hihi. We beplakten de buitenkant met groene cardstock en designpapier. Bovenop wat versiersels in bijpassende kleurtjes. Ik hield hem iets rustiger dan het voorbeeld, meer mijn ding :). 


 

Al met al veel gekletst, geknutseld en uiteindelijk in de winkel ook natuurlijk e.e.a. gekocht! Zeer geslaagde dag als je het mij vraagt. Thuis nog wat laatste details afgemaakt want door het kletsen waren we echt niet overal aan toegekomen hihi.

Fijne zondag nog! Wat zijn jullie plannen? Ik denk dat ik eens lekker wat ga knutselen :)

zaterdag 13 oktober 2018

LiLa Swap #11 - Cirkels

Vandaag alweer de laatste kaart met het huidige pakket. Vanaf volgende maand gaan we vier keer aan de slag met het pakket dat Larissa samenstelde. Ik heb het pakket al gezien en ik kan je zeggen: wat is hij weer leuheukkkk!

Maar nu dus eerst nog de kaart van deze maand. De opdracht was: maak een kaart met (meerdere) cirkels. Ik ging, voorlopig waarschijnlijk voor de laatste keer, aan de slag met het zomerse designpapier uit het pakket. Voor de achtergrond gebruikte ik een stencil van MFT en Memento Inkt (kleur Summer Sky). Het konijntje kleurde ik in bijpassende kleuren.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart mintgroen
- Designpapier: Echo Park - Summer Dreams
- Stencil: MFT - Stencil Sunrise Radiating Rays
- Stempel konijntje en tekst: MFT - Bubble over with Joy
- Sprinkles: Little Things from Lucy's Cards - Polka Parade
- Fineliner goudkleurig

Ik ben benieuwd wat Larissa gemaakt heeft! Eens gauw bij haar kijken...

Fijn weekend!

woensdag 10 oktober 2018

Fall Friends #2

Afgelopen zondag liet ik jullie al een kaart zien die ik maakte met de liefste stempels van Hello Bluebird. Vandaag laat ik het tweede kaartje zien dat ik maakte met deze set.


Ik kleurde de stempels weer in met mijn Spectrum Noir markers en combineerde dit met warme kleuren en patronen van het designpapier. Wat vallende blaadjes erbij voor wat extra herfst-gevoel en dit kaartje was af :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Echo Park - The Story of Fall
- Stempel diertjes & tekst: Hello Bluebird - Fall Friends
- Fineliner rosé goud

Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
Knutsels en Kadootjes: vallende bladeren
The Paper Players: trees and leaves

dinsdag 9 oktober 2018

Eline's Cute Animals - My Winter Favorites

Na al het enthousiasme dat we in het voorjaar hebben ervaren tijdens de top 10 die we met zijn allen samenstelde van de collectables van Eline Pellinkhof, vonden Gerdine en ik het een erg leuk idee om nog een herhaling te doen in het najaar.

We hopen dat jullie met net zoveel enthousiasme mee willen doen! Het idee is om een top 5 samen te stellen, waarbij we kaarten maken in winterse sferen. Dat mogen ook kerstkaarten zijn, maar hoeft niet. Als het maar lekker knusse kaarten worden, die bij deze tijd van het jaar passen.


De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de prijs zijn hetzelfde als de vorige keer. Hieronder kan je ze nalezen:
  • Laat hieronder weten dat je mee gaat doen door je blog te linken en laat ook bij Gerdine even weten dat je meedoet, uiterlijk 20 november.
  • Plaats steeds op dinsdag (vanaf 20 november, wekelijks) jouw winterse creatie met een diertjes-collectable van Eline Pellinkhof - Marianne Design.
  • Behalve het diertje ben je vrij om producten van andere merken te gebruiken.
  • Laat op onze beide blogs wekelijks een berichtje achter dat je meedoet en met welk diertje
  • Gebruik bovenstaand logo in je bericht en graag ook een linkje naar zowel Gerdine's als mijn blog.
Enige toevoeging is dit keer dus:
  • Je creatie heeft een winters thema
Marianne Design stelt deze leuke prijs beschikbaar:



Ik heb voor jullie ook even een kalender gemaakt, zodat je kan noteren wanneer we de berichten plaatsen:
Dinsdag 20 november - nr 5
Dinsdag 27 november - nr 4
Dinsdag 4 december - nr 3
Dinsdag 11 december - nr 2
Dinsdag 18 december - nr 1

Zo zijn we dus vlak voor Kerst klaar met de top 5 en komen we alvast in de sfeer :). We hebben nog even voordat we van start gaan, dus ik ga alvast wat voorwerk doen!

Laat je hieronder alvast weten dat je weer meedoet?

Wij hebben er weer enorm veel zin in. We hopen jullie ook!


zondag 7 oktober 2018

Fall Friends #1

Nu de blaadjes aan de bomen oranje beginnen te kleuren en de herfst echt zijn intrede wel aan het doen is, vond ik het wel tijd om eens wat herfst-kaartjes te maken. Vandaag laat ik jullie het eerste kaartje zien dat ik maakte, met de geweldige stempels van Hello Bluebird.

Ik kleurde de diertjes van tevoren in met mijn Spectrum Noir Markers en zocht tussen mijn herfstpapiertjes naar wat bijpassende kleuren en patronen. Die vond ik in een wat ouder blokje van Pebbles. In de hoekjes van de kaart plakte ik wat sequins die ik onlangs bestelde bij Lucy's Card. Aanrader!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichtoranje
- Designpapier: Pebbles - Harvest
- Stempel diertjes & tekst: Hello Bluebird - Fall Friends
- Sequins mat-goud: Little Things by Lucy's Cards - Gilded Peach

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
Moving Along with the Times: Autumn / Fall
4-Season Challenge: dieren
Sunday Stamps: color challenge

Gisteren volgde ik, op aanraden van Larissa, voor het eerst een workshop bij Doe@Ding in Spijkenisse. Ik ging samen met mijn moeder en ook Larissa bracht haar moeder mee. We zaten met zijn vieren aan een tafel en hebben een gezellige en geslaagde dag gehad. Het resultaat zal ik hier binnenkort laten zien! Natuurlijk hebben we ook nog even een shoprondje in de winkel gemaakt... ennnn ik kreeg alvast het nieuwe swap-pakket van Larissa!