dinsdag 29 december 2020

Terugblik: 2020 in kaarten

Dat 2020 een bijzonder jaar was, hoef ik niemand te vertellen. En waar mijn terugblik op het creatieve jaar normaal vol staat met beursbezoeken, workshops en knutseldates was dat dit jaar echt wel anders.

Maar goed, geknutseld werd er wel en dus leek het me leuk om een vrolijk overzicht met jullie te delen. Ik laat jullie mijn persoonlijke top 10 van kaarten zien. De meeste kaarten hebben jullie vast al eens voorbij zien komen, maar ik merk dat ik niet altijd toe kom aan bloggen... zoals al te lezen was in mijn posts met inhaalslag voor kerstkaarten. En eerlijk is eerlijk, dan is een fotootje op Instagram toch wel snel geplaatst. Dus wil je echt niks missen van mijn creaties, volg me dan op Instagram.

 






Zoals je misschien opvalt, houd ik helemaaaal niet van roze hahaha... en ook niet van de diertjes van Eline Pellinkhof :). 

Wat fijn dat Eline's dierenfamilie dit jaar weer met een paar leukerds uitgebreid is! En ook de nieuwe cirkel-mal van Marianne Design is een nieuw favorietje (niet alleen van mij, merk ik op Blogger en Instagram!). Verder wisselden Nadine een aantal swap-pakketjes uit, waaronder eentje speciaal voor de feestdagen. 

En hoewel kaarten maken altijd mijn hoofd-hobby zal blijven, heb ik dit jaar mijn hart ook verloren aan Stippen en maakte ik Macramé-regenboogjes. Die verdienen toch ook wel een plekje in dit overzicht, dus daar komen ze.....:

 

Tsja, wat kan ik zeggen... ondanks Corona heb ik me op knutselgebied best wel vermaakt, maar goh ik zou toch wel heel graag weer eens naar de beurs gaan of een workshop volgen. Wel blijven mijn moeder en ik trouw elke woensdagavond samen knutselen, behalve als een van ons een snotneus heeft... want ja, wie weet. Dan doen we het digitaal :). Die afspraak houden we erin!

Hoe was jullie (knutsel-)jaar?

woensdag 23 december 2020

Kerst 2020 - Inhaalslag (deel 2)

Zoals gisteren al aangegeven: excuses voor de beperkte updates op het gebied van kerstkaarten hier op mijn blog. Om die reden maak ik een inhaalslag waarvan ik vandaag deel 2 met jullie deel. 






Op de laatste kaart zie je ons gezin, althans ik denk dat wij er zo uit zouden zien als we pinguïns waren :).

Tot slot plaats ik op 2e kerstdag nog de laatste kerst-creaties. Die laatste serie zijn allemaal gemaakt met de feestdagen-swap die ik met Nadine deed. Als je ze al eerder wil zien, dan kan dat op mijn Instagram. De eerste plaatsen we morgen!


dinsdag 22 december 2020

Kerst 2020 - Inhaalslag (deel 1)

Sorry sorry sorry, ik loop een beetje achter met bloggen. Maar om het goed te maken, plaats ik vandaag het eerste deel van mijn inhaalslag en kunnen jullie zo toch nog mijn Kerst-creaties van dit jaar zien.







Ik hoop dat jullie dit toch waarderen, morgen laat ik jullie deel 2 van de inhaalslag zien!


dinsdag 8 december 2020

Kerst 2020 - Hot Cocoa #6

Vorige week gingen mijn moeder en ik gezamenlijk aan de slag met de warme choco -mokken van MFT.


Mijn eerste kaart werd er een in niet-traditionele kerstkleuren. Lekker afwijkend in lila, mintgroen en paars. Het papier is van CraftEmotions en scoorde ik een tijdje geleden bij Action :).


De tweede kaart werd in blauw-tinten en ook dat papier komt van de bekende A. Ik houd ervan om verschillende merken te gebruiken en af en toe ook lekker door elkaar :). Ik kreeg spontaan trek in echte warme chocomelk. Dus raad eens waar ik nu mee op de bank zit...


Deze kaarten doen mee aan de volgende uitdagingen:
Crazy 4 Challenges: Blue Christmas
The Paper Players: It's beginning to look a lot like Christmas

zaterdag 5 december 2020

Sinterklaas #5 - Vijf Creaties 2020

De afgelopen dagen kwamen ze één voor één voorbij op mijn Instagram-account: vijf Sint-creaties die ik onder andere maakte met de spullen uit ons swappakket met Nadine. Hieronder zie je ze allemaal op een rij:








Fijne Pakjesavond!

zaterdag 28 november 2020

Mr. Snowman #7 - Kerst 2020

Onze knutseldate was deze week een beetje vertraagd; vaak spreken we op woensdag af maar nu was het vrijdag. Maar beter laat dan niet, toch?


We gingen aan de gang met de leuke sneeuwpop van Eline Pellinkhof. Leuk istie he? Ik pakte dit mooie papier van een paar jaar terug er weer eens bij. Nog steeds een van mijn favorieten voor de kerst!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Designpapier: Marianne Design - Eline's Winter Pastels
- Stans sneeuwpop: Marianne Design - Eline's Snowman COL1413
- Stans sneeuwvlok: Marianne Design CR1335
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Christmas Hugs EC0148
- Diverse kleuren glitterpapier
- Touwtje
- Fineliner zwart

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
Marianne Design Challenge Blog: onderstaande sketch
Crazy 4 Challenges: Snowmen
Cut it Up Challenges: Christmas



Persoonlijke Kerstkaarten - Fotofabriek

Het liefst stuur ik alle familie en vrienden een zelfgemaakte kaart, 'vroeger' maakte ik er dan ook zo'n 40 per jaar. Maar de realiteit met twee kleine kindjes in huis, is dat ik de laatste tijd niet verder dan de helft kom. En dan stuurde ik met pijn in mijn creatieve hart wat standaard-kaarten, om mijn zelfgemaakte voorraad aan te vullen. Maar dit jaar doe ik dat anders...


Ik stelde mijn eigen kerstkaarten samen! Zo kan ik mijn handgemaakte kaarten aanvullen met een ander soort zelfgemaakte kaart. 


Op de site van Fotofabriek kan je makkelijk je eigen kaarten maken en in dit seizoen dus ook kerstkaarten... dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! Nu hoef ik met niet meer schuldig te voelen naar degenen die geen handgemaakte kaart van mij ontvangen, want zeg nou zelf... dit is toch een mooie vervanger?

Nou, fijn weekend allemaal! Hoe ver zijn jullie met de (handgemaakte) kerstkaarten?



In samenwerking met Fotofabriek

dinsdag 17 november 2020

Lift Challenge - Peek-a-Boo & Envelop

Pasgeleden won ik de uitdaging bij de Lift Challenge en daarom mocht ik dit keer gastdesigner zijn. Echt heel leuk natuurlijk en dan ook nog eens zo'n leuke opdracht: maak een peek-a-boo kaart met bijpassende envelop. Doe je ook mee?


Ik maakte de kaart voor ons vriendje Flip, die binnenkort 1 jaar wordt. Het olifantje 'peekt' uit de polaroid met en houdt een slinger vast met Flip zijn naam erop.


Op de envelop liet ik zoveel mogelijk elementen van de kaart terugkomen: de olifant met vrolijke feesthoed, de polaroid (nu met ruimte om het adres op te schrijven) en het tabje met 'van harte'. 


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Designpapier: StudioLight
- Stans olifant: Marianne Design - Eline's Olifant EC1384
- Stans & stempel 'tabje, van harte': 
- Stempel alfabet (naam): Stampin' Up - Labeler Alphabet
- Fineliner zwart
- Enamel dots turquoise

vrijdag 13 november 2020

Wasbeer #4

Vorige week gingen mijn moeder en ik tijdens onze wekelijkse knutseldate aan de slag met de lieve wasbeertjes van Eline Pellinkhof. Dit is het eerste kaartje dat ik ermee maakte.


Ik zag de kleurencombi laatst voorbij komen ergens... vond het zo leuk! Wel herfstig, maar wel fris! De paddestoeltjes leende hij even van het hamstertje, mocht vast wel even!


Ingrediënten voor deze kaart: 
- Basiskaart kraft 
- Designpapier: Marianne Design & StudioLight 
- Stans wasbeer: Marianne Design - Eline's Raccoon COL1472 
- Stans paddestoelen: Marianne Design - Eline's Hamster COL1489 
- Stans rand: merk onbekend, van mama geleend 
- Glitterpapier champagne-kleurig 
- Goudkleurig papier: Marianne Design
- Enamel dots mint glitter 

Fijn weekend!