maandag 25 mei 2020

Seaside Girls #1

Toen ik het moodboard voor de uitdaging bij Dutch Card Lovers voorbij zag komen (zie onderaan dit bericht), werd ik direct geïnspireerd om deze stempels uit de verpakking te halen!


Zee, strand, palmbomen.... voorlopig iets om alleen maar van te dromen. De kleuren zeegroen en de bruintinten heb ik terug laten komen in, onder andere, de badpakken van de meisjes.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart roestbruin
- Distress Oxide - diverse kleuren
- Stans landschap: MFT - Beach Scene Builder
- Stempels: Hello Bluebird - Seaside Girls
- Fineliner zwart

Hieronder dus het moodboard van Dutch Card Lovers:


zaterdag 23 mei 2020

Helleborus #8

Mijn moeder en ik proberen wekelijks een avondje samen te knutselen. Zo gezellig! En we zijn nog best productief ook! Steeds bedenken we een thema, waarmee we dan aan de slag gaan. Dit keer had mijn moeder het thema bedacht: bloemen.


Vandaag laat ik het eerste setje kaarten zien dat ik maakte. Ik begon de avond met de helleborus-stans van Marianne Design. Het was een hele tijd geleden dat ik hem gebruikte, maar door het thema 'bloemen' werd ik er weer aan herinnerd hoe leuk hij eigenlijk is.


De vrolijke papiertjes kocht ik onlangs, ze zijn van het merk Simple Stories. Naast het leuke papier en de mooie bloem heeft een kaartje dan niet veel meer nodig, vind ik. Een sierlijke tekst-stempel en wat confetti erop, en klaar :).


Hieronder zie je beide kaarten nog even samen op de foto:


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Simple Stories - I am
- Stans helleborus: Marianne Design COL1394
- Stempels tekst: CraftEmotions
- Confetti: Lucy's Little Things
- Touwtje
- Label

Deze kaarten doen mee aan de volgende uitdagingen:
Sketch 'n Scrap: onderstaande sketch


donderdag 21 mei 2020

Biertje #8 - Serie van 3

Gisterenavond hadden mijn moeder en ik een knutselafspraak. Daarbij hadden we het thema mannenkaarten bedacht en gingen aan de slag met de nieuwe spullen van Marianne Design - Marleen van der Most. Altijd fijn om weer een paar mannenkaarten op voorraad te hebben!


Voor deze eerste kaart werd ik geïnspireerd door een kaart die ik zelf al een hele tijd geleden maakte, klik hier


De tweede kaart maakte ik met de Craft Stencil, erg leuk om te doen! Ik heb hem alvast gemaakt voor Vaderdag voor Marc. Hij is een echte bierliefhebber, dus gaat deze kaart vast waarderen.


Tenslotte nog een kaart gebaseerd op de sketch bij Sketch 'n Scrap:


Hier zie je de drie kaarten nog samen op de foto, blij met het resultaat :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft en wit
- Designpapier: Marianne Design - Men Only by Marleen
- Stansen biertjes: Marianne Design - Beer by Marleen COL1482
- Stans sterren: Memory Box - Cosmic Star Set
- Craft Stencil: Marianne Design - Beer Mug by Marleen
- Stempel 'van harte': CraftEmotions
- Overige tekststempels: Marianne Design CS1056
- Gelpen goudkleurig
- Label
- Touwtje

woensdag 20 mei 2020

Swap met Nadine - Part Two

Vorige week deelden we al het eerste deel van onze swap-creaties: de dingen die we maakten met Nadine haar pakketje. Vandaag is het tijd voor de creaties die we maakten met het pakketje dat ik opstuurde:


Ik ging als eerst aan de slag met het papier van StudioLight dat ik erbij had gedaan. Hiermee maakte ik twee kaarten: met ook de gestanste teksten uit het pakket. Op een kaart voegde ik nog een lief poesje toe van Eline Pellinkhof, dat ik al ingekleurd had liggen. Haar rode halsband matcht wel goed bij het rode designpapier, vond ik :).


Vervolgens ging ik aan de slag met het roze papier uit het blok 'Little Miracles'. Met als extra uitdaging voor mezelf: geen babykaarten. Nou, dat is best gelukt vond ik :). Een kaart met de 'you'-letters uit het pakketje en ik voegde een superwoman toe.


En hieronder nog een kaart met het label en de zwarte cirkel uit het pakketje. Daar voegde ik het lieve vosje aan toe.


Het was echt super leuk om zo eens te swappen met elkaar. Je wordt uitgedaagd eens op een andere manier naar je knutselspullen te kijken, en om eens aan de slag te gaan met een aantal spulletjes van een ander. Heel geslaagd :).

maandag 18 mei 2020

Taart #1 - Esmée 1 Jaar

Vandaag is ons 'kleintje' 1 jaar geworden! We vierden het afgelopen weekend met taart, slingers en (zeer) beperkt bezoek (natuurlijk op gepaste afstand).


Uiteraard maakte ik een speciale kaart voor Esmée haar eerste verjaardag. De combinatie van roze en goud vond ik wel tof om te gebruiken! En de panda pronkte ook op haar echte verjaardagstaart, dus het leek me leuk om die ook op deze papieren taart terug te laten komen. Haar naam in sierletters op de taart en het cijfer 1 als kaarsje bovenop. 


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Craft Stencil: Marianne Design - Marleen van der Most PS8057
- Designpapier: Marianne Design - Sea Sparkle by Marleen
- Stans panda: Marianne Design - Eline's Panda & Bear COL1409
- Stans cadeautje: Marianne Design - Eline's Christmas Decoration COL1439
- Stans naam (alfabet): CraftEmotions
- Confetti: Lucy's Little Things

Nu officieel geen baby's meer in huis... toch wel gek hoor :). Maar heel eerlijk gezegd ook wel weer fijn. Een nieuw tijdperk is aangebroken laten we maar zeggen.

zaterdag 16 mei 2020

Stippen op Porselein #15 - Voor de Juffen

Ik liet ze van de week al op mijn Instagram zien, nu ook nog even hier:


Toen Zoë en Esmée deze week weer voor het eerst naar de opvang gingen, namen ze iets leuks mee voor de juffen: handgemaakte theetipjes met hartjes-chocolade en wat theezakjes... gewoon een kleinigheidje omdat we ze hebben gemist de afgelopen twee maanden.



donderdag 14 mei 2020

Zebra #4 - Tess

De collega voor wie ik eerder deze kaart maakte, kreeg er begin april een lief dochtertje bij: Tess.


Ik ging weer voor haar aan de knutsel, dit keer met de zebra. Op het geboortekaartje staat dat diertje namelijk ook, dus leek me wel zo leuk om die erin te verwerken. Evenals de kleur van het geboortekaartje: oranje-roze.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart rood-roze
- Designpapier: Marianne Design - Eline's Babies Little Miracle
- Stans zebra: Marianne Design - Eline's Zebra & Donkey COL1447
- Stans letters: CraftEmotions
- Stempel 'welkom lieve': Marianne Design - Eline's teksten Hello Baby EC0171
- Stempels datum: Stampin' Up - Labeler Alphabet

woensdag 13 mei 2020

In een Lijstje #9 - Swap met Nadine

Nadine en ik besloten een paar weken terug dat het ons wel leuk leek om eens met elkaar te swappen. We stuurden elkaar wat spulletjes toe uit eigen voorraad en gingen daar beide mee aan de slag. We begonnen met het pakketje van Nadine, wat een feest!


Het is een tijd geleden dat ik aan de knutsel ging met foto's, maar toen ik de 'gamer' -brad in het pakketje van Nadine vond, kreeg ik gelijk een ingeving. Deze foto van Marc met Esmée.... dat moest gewoon!


In het pakketje zat onder andere ook het mooie zebra-papier, het gestreepte kaartje, panter-washi-tape en wat andere leuke accessoires. O ja, en hieronder zie je nog een lief zebraatje gecombineerd met kurk en touw uit het pakket dat Nadine samenstelde.


Zo, dat was een heerlijk pakketje om mee aan de slag te gaan. Binnenkort zien jullie de creaties wel voorbij komen met de spullen die ik opstuurde. Wordt vervolgd!

dinsdag 12 mei 2020

Stippen op Porselein #14 - Moederdag

Voor mijn schoonmoeder liet ik onlangs al deze creaties zien. Nadat mijn moeder (meerdere keren) had gezegd hoe leuk ze de mok en het theetipje voor mijn schoonmoeder vond, ging ik uiteraard ook voor haar aan de slag. Helemaal niet vervelend! En dit was het resultaat:


Ik geloof dat hij wel in de smaak is gevallen :) en ergens heb ik het idee dat ik mezelf nu in een positie heb gebracht dat ik aan de slag "moet" voor vaderdag, hihi. Kom maar op, I love it!

zondag 10 mei 2020

Swan Soirée #2 - Moederdag

Ik maakte voor mijn schoonmoeder al deze creatie voor Moederdag. Met hetzelfde stempelset ging ik aan de slag voor mijn eigen moeder.


Waar bij mijn schoonmoeder rood het uitgangspunt was, ging ik hier voor een heel andere kleurencombi. Het moet een schemerige avond voorstellen, met wat twinkelende sterretjes in de lucht. Ook kreeg mijn moeder een mok en bijpassen theetipje, die laat ik later nog zien aan jullie!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Inkt: Distress Oxides
- Stans Lawn Fawn - Bayou Backdrop
- Stempels: Lawn Fawn - Swan Soiree
- Glitter gelpen

Made by Lila #30 - Kleurrijk & Zomers

Oeps, ik had mijn berichtje te vroeg geplaatst... sommigen van jullie hebben hem misschien al langs zien komen dus. Maar vandaag officieel het bericht dan :).

Deze maand gingen Larissa en ik aan de slag met haar opdracht: een kleurrijke en zomerse kaart. Daarbij moest ik direct aan dit papier denken. Toevallig komt dit papier uit een van onze eerste swaps

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan zon... en aan ijs! Het was heerlijk om met deze vrolijke spulletjes aan de slag te gaan. 


Toen mijn spullen toch op tafel lagen, maakte ik direct een tweede kaartje... ik was zo lekker bezig.


Hieronder de twee nog even samen. De opdracht kleurrijk & zomers: volgens mij is hij wel gelukt!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart fuchsia en mintgroen
- Designpapier: Echo Park - Summer Dreams
- Stans ijsje: Marianne Design LR0365
- Stans lusjes-randje: MFT - Looped Border
- Stempel 'gefeliciteerd': CraftEmotions
- Stempel 'een heerlijke dag...': Marianne Design HT1603
- Washi tape
- Label
- Touwtje

woensdag 6 mei 2020

Kangoeroe #3 - Jort

Vorige week is ons lieve neefje Jort geboren. Wat een nare tijd om in geboren te worden, maar wat doet hij het goed!


We zijn bij hem op 'raambezoek' geweest en hebben hem zo vanuit de tuin kunnen bewonderen. Ik maakte dit kaartje voor hem (en zijn ouders en grote broer).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart blauw
- Designpapier: Pebbles - Peek-a-boo You Boy
- Stans kangoeroe: Marianne Design - Eline's Kangaroo & Baby COL1446
- Stempel datum: Stampin' Up - Labeler Alphabet
- Hartjes Clay

dinsdag 5 mei 2020

Stippen op Porselein #13 - Schaaltje Besjes

Dit schoteltje stipte ik naar het idee van Dots Design. Julia heeft dit schoteltje ontworpen als 'appeltjes van oranje' en het patroon was speciaal voor Koningsdag online te koop (samen met nog twee andere patronen.. hier zie je er nog één van mij, met oranje tompouce: Instagram).


Nu zijn wij thuis enorm fans van blauwe bessen, dus in plaats van appeltjes van oranje, werden het besjes in mijn schoteltje :).