woensdag 24 februari 2021

Eline's Huiswerk - Sneeuw & IJs

Op Instagram heeft Eline Pellinkhof iets leuks bedacht: Eline's Huiswerk. Je kan er alles over lezen als je even op het linkje van haar naam drukt :). Maar de eerste opdracht is: sneeuw & ijs. Daarvoor heb ik twee ideetjes uitgewerkt.

De eerste is een easel-doorkijk-kaart (leuk woord...) met Mica en het ijs is gemaakt met vellum. De muisjesfamilie vermaakt zich goed: moeder op de schaatsen, vader aan het ijsvissen en het kindje kijkt haar oogjes uit!De tweede uitwerking is een smeltende sneeuwpop met de toepasselijke tekst 'ik smelt voor jou'.


Fijne avond nog en tot snel weer!

zaterdag 20 februari 2021

Eline's Babies #33 - Evi

Sorry, even een niet al te uitgebreid bericht van mij. Ik krijg mijn laptop even niet aan de praat, dus nu even gauw een berichtje vanaf mijn telefoon... en dat typt toch niet zo lekker....


Deze kaart maakte ik voor een collega, zij kreeg onlangs haar eerste kindje. Ik baseerde de kaart op de sketch van Mojo Mondaydinsdag 9 februari 2021

Muisjes #7 - Daar Proosten We Op

Afgelopen week vielen deze super leuke muizen-accessoires in huwelijk-stijl op de deurmat. Ook het mooie papier dat ik voor deze kaart gebruikte hoorde bij die serie.  


Omdat ik niet direct een stel ken dat binnenkort trouwt of hun huwelijks-jubileum viert, heb ik de kaart redelijk neutraal gehouden. De tekst 'daar proosten we op' kan zowel voor verloving, huwelijk of jubileum vind ik. Dan kan ik tzt bepalen voor wie en voor welke gelegenheid ik hem gebruik. De spulletjes waren namelijk te leuk om (nog) niet te gebruiken! En aangezien alle huwelijksjubilea hier in de familie allemaal tussen eind juli en september zijn, is het ook wel handig een beetje vooruit te werken zodat ik straks niet alles tegelijk hoef te doen.


Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
Try Stampin' on Tuesday: onderstaande sketch
Moving Along with the Times: Valentine's / love
Always Fun Challenge: romantic / love
zondag 7 februari 2021

Varkentje #1 - Feestvarken

Hoe kan ik deze leuke varkentjes al zooo lang in mijn bezit hebben (en ook al kant-en-klaar gestanst in een zakje) en er nog niet eerder één op een kaart is beland? Deze week was het dan zover... dit feestvarkentje mocht eindelijk meedoen aan het knutselfeestje!


Oh oh oh, wat vindt hij de slagroom op het cakeje lekker. Daar kon hij niet vanaf blijven, en dat snap ik wel! (P.S. voor het toefje slagroom op zijn mond gebruikte ik het stansje aarde van het molletje).

Bij Knutsels en Kadootjes loopt momenteel de uitdaging om iets met ruitjes te doen. Dat leek me een leuk idee om op deze kaart te verwerken. Verder gebruikte ik veel blauw en nog wat gouden details voor de feestelijkheid.donderdag 4 februari 2021

Kleuren met Spectrum Noir & Décotime Markers

De afgelopen dagen had ik een leuk projectje voor mezelf bedacht. Ik ben alle diertjes-stempels die ik heb van Eline Pellinkhof (Marianne Design) gaan kleuren. Ik deed dat met mijn Spectrum Noir markers en Décotime (Action) markers.

Regelmatig krijg ik de vraag welke kleuren ik gebruikt heb, dus het leek me handig (ook voor mezelf op een later moment...) om alle kleurencombinaties die ik hiervoor gebruikte te noteren. Je vindt ze hieronder:
Hieronder nog een samenvatting van de kleuren die ik gebruikt heb voor de diertjes: