donderdag 31 oktober 2019

Kerst 2019 - Kerstbal met Hertje

Mijn moeder kocht onlangs deze Craft Stencil in de vorm van een kerstbal van Marleen van der Most (Marianne Design). Het was super leuk om daar eens mee aan de slag te gaan tijdens onze knutseldate.


Ik gebruikte het (fantastische!) nieuwe papier van Eline Pellinkhof (Marianne Design): Snowflake Kisses. Zo mooi qua kleur en patroontjes, als je het mij vraagt :). Ik gebruikte wat wit glitterpapier als sneeuw en stanste wat boompjes uit diverse papiertjes. En op de voorgrond plaatste ik dit leuke hertje!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Craft Stencil: Marianne Design - Kerstbal PS8017
- Designpapier: Marianne Design - Eline's Snowflake Kisses
- Stans hertje: Marianne Design - Craftable Deer by Marleen CR1485
- Stans boompjes: Marianne Design - Craftable Trees by Marleen CR1483
- Stans sterren: Memory Box - Cosmic Star Set
- Wit glitterpapier
- Zilverpapier

Deze kaart doet mee aan de uitdaging 'hert of eland' bij 52 weeks to Christmas.

maandag 28 oktober 2019

Cuddly Koala's #5 - Zwangerschapsverlof

Een van mijn directe collega's is met zwangerschapsverlof. We gaven haar namens de afdeling een kleinigheidje en ik verzorgde de kaart :).


Ik had de gekleurde afbeelding van de koala'tjes nog liggen en maakte vervolgens met Distress Inkt de achtergrond en stanste de letters 'verlof' uit.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Inkt achtergrond: Distress oxides Victorian Velvet & Spun Sugar
- Inkt 'zand': Distress oxides Frayed Burlap & Antique Linen
- Stempel koala: MFT - Cuddly Koalas
- Fineliner grijs
- Plaksteentjes

zaterdag 26 oktober 2019

Eekhoorn #10

Dit herfstkaartje maakte ik naar aanleiding van de sketch-uitdaging bij Sunday Stamps.


Onlangs kocht ik dit vrolijke herfst-papier van Lawn Fawn. Ik word wel blij van die vrolijke herfstkleuren en -patroontjes! Ik stanste de eikeltjes in bijpassende kleuren. Het eekhoorntje heeft er al een aantal verzameld :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart koraalroze
- Designpapier: Lawn Fawn - Fall Fling
- Stans eekhoorn en eikeltjes: Marianne Design - Eline's Squirrel COL1410
- Touwtje
- Fineliner zwart

De kaart is gebaseerd op deze sketch:



donderdag 24 oktober 2019

Kerst 2019 - Wasbeer & Eekhoorn

Tijdens (of eigenlijk na) de workshop die ik laatst volgde kocht ik twee prachtige papierblokjes van StudioLight. Ik vind ze echt geweldig qua kleuren en patroontjes!


Natuurlijk ging ik er gauw mee aan de slag! En toevallig was er ook de uitdaging bij Creative Sketchy Girls om een kerstkaart te maken.

De eerste kaart werd er een met het super-duper-lieve wasbeertje van Eline Pellinkhof. Om te smelten, dat beestje! En hij heeft ook nog kerstcadeautjes meegebracht, wat wil je nog meer?


Op de tweede kaart gebruikte ik een iets andere combi van papier en daarop de eekhoorn met een lekker warme muts op. Ook hij nam cadeautjes mee, wat een verwennerij!


Hieronder zie je de twee kaarten nog even samen:


Ingrediënten voor deze kaarten:
- Basiskaart donkerblauw & turquoise
- Designpapier: StudioLight - Winter Joys
- Stans wasbeer: Marianne Design - Eline's Raccoon COL1472
- Stans eekhoorn: Marianne Design - Eline's Squirrel COL1410
- Stempel tekst: Action (oude stempelset)
- Enamel dots


maandag 21 oktober 2019

Eline's Uiltjes #29 - Gastdesigner 4 Season Challenge Blog

Hierbij de reminder voor de huidige 'into the woods' -uitdaging op het 4 Season Challenge Blog


Ik ging deze keer aan de slag met de nieuwe uiltjes van Eline Pellinkhof. Wat een leukerds zijn het, hè! Het papier met de wolkjes en de boompjes (in geeltinten, I love it!) kocht ik laatst bij Action. 

Doe je ook mee met de challenge?


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart geel
- Designpapier: Action (diverse blokken)
- Stans uiltje: Marianne Design - Eline's Owls COL1475
- Stans takje: Marianne Design - Eline's Toucan COL1457
- Stempel 'veel liefs': Marianne Design - Eline's Dutch Sentiments EC0147
- Plaksteentjes geel
- Fineliner zwart

zaterdag 19 oktober 2019

Workshop MFT bij Doe@Ding #4

Afgelopen weekend waren Larissa en ik weer met ons moeders bij Doe@Ding in Spijkenisse om een workshop te volgen. Onze vierde MFT-workshop alweer! En ik moet zeggen dat ik dit wel de leukste tot nu toe vond! Het is iedere keer leuk hoor, maar Inge en Angela hadden zichzelf dit keer weer overtroffen.

We hebben hard doorgewerkt, heerlijk gekletst en lekker gegeten en gedronken.... en natuurlijk nog even geshopt. De creaties heb ik uiteindelijk thuis helemaal af gemaakt: met name de afbeeldingen ingekleurd en nog de laatste dingen in elkaar gezet. Dus nu is het tijd om ze met jullie te delen.

We startten met het maken van twee kaarten bij de workshop van Angela. Het idee was min of meer hetzelfde (een label-kaart), maar de uitwerking was toch heel anders. De eerste kaart werd een verjaardagskaart met deze lieve pinguïn:


De tweede kaart maakten we alvast in winter-/ kerstthema. De ijsbeer heeft zijn warme trui alvast aangetrokken.


Na de heerlijke lunch gingen we aan de slag met de creaties die Inge voor ons had bedacht. Als eerst een envelopkaart waar een cadeaubon in past (love it, wat een leuk model!):



En tot slot nog dit leuke cadeauzakje waar een koffie-zakje in past:


En natuurlijk nog mijn shopresultaat:


Jullie konden eerder deze week al lezen dat ik weer helemaal in knutsel-stemming ben, dus jeeeej deze nieuwe spullen worden (of zijn al) snel in gebruik genomen!

donderdag 17 oktober 2019

Home Sweet Home #23

Op het blog van Try Stampin' on Tuesday loopt momenteel de uitdaging om je kaart te baseren op de sketch onderaan dit blogbericht.


Ik had wel weer eens zin in een verhuis-kaartje. Dus ik pakte de leuke huisjes-stans van MD erbij, zo leuk dat hartje als raam bovenin, vind ik. Het papier is van Action. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op cactusjes, dus dat dit papiertje een van m'n favorietjes is hoef ik dan niet uit te leggen. Bijna zonde dat er zo'n stuk achter het huisje verdwijnt haha, maar hé ik had een sketch te volgen :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Action
- Stans huis: Marianne Design COL1333
- Stempel tekst: Clearly Besotted - A Little Sentimental
- Enamel dots turquoise
- Glitterpapier mintgroen
- Fineliner zilverkleurig

De gebruikte sketch van Try Stampin' on Tuesday:



dinsdag 15 oktober 2019

Zeemeermin #3

De geboorte van Esmée in mei en het mooie weer in de zomer hebben niet zo'n positief effect gehad op mijn knutsel-momenten, maar nu we weer helemaal in het ritme zitten en het weer buiten is omgeslagen heb ik mijn 'knutselmood' weer hervonden!


Op het blog van Hobbywinkel De Egel loopt momenteel de uitdaging om een kaart te maken met de sketch onderaan dit bericht in combinatie met de letter M. Nu ben ik een beetje creatief geweest met de letter M (ik hoop maar dat dat gewaardeerd wordt)... en ben met een engelse zeemeermin, ofwel mermaid aan de slag gegaan :).

De kaart hield ik in blauw-tinten en naast de zeemeermin voegde ik een lief schildpadje toe, leuk istie ook hè?


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichblauw
- Designpapier: Marianne Design - Sea Sparkle by Marleen
- Stans zeemeermin en schildpad: Marianne Design - Mermaids by Marleen COL1467
- Stempel tekst: MFT - Mermaizing
- Touwtje
- Fineliner zilverkleurig



vrijdag 11 oktober 2019

LiLa Swap #23 - Verf

Larissa heeft het ons niet makkelijk gemaakt met haar laatste opdracht van het huidige pakket. We gingen aan de slag met de uitdaging "gebruik de verfjes". Oef, dat had ik dus nog nooit gedaan... kaarten gemaakt met acrylverf. 


Maar, ik laat me niet uit het veld slaan en na enige tijd van nadenken en oefenen had ik besloten: keep it simple. Ik heb uiteindelijk de verf op het papier aangebracht door middel van een kwast (ja, ja.. zo simpel kan het dus zijn). Ik leende uit Zoë haar verfvoorraad wat zwart en wit en op hoop van zegen mengde ik dit met de blauwe en groene verf van het swap-pakket: het mengde goed! Dus kon ik wat kleurverloop aanbrengen op de kaarten, yes!


Voor de eerste kaart gebruikte ik de mooie blauwe kleur. Het werd het decor van een sterrenhemel. De tweede kaart is gemaakt met de frisse groene verf en ook weer gemengd met zwart (onderaan) en wit (bovenaan). Hiervan maakte ik een vrolijk herfst-kaartje. Bovendien voegde ik wat goudkleurige verf spetters toe:



Nu is het mijn beurt om weer een pakket samen te stellen en opdrachtjes te bedenken. Niet zo makkelijk, aangezien de lat al zo hoog ligt en we al heel wat leuke opdrachtjes voltooid hebben. Maar morgen zien we elkaar bij Doe@Ding voor een MFT-workshop, dus dan kan ik hem gelijk aan Larissa overhandigen... ik ben heel benieuwd wat ze ervan vindt!

woensdag 9 oktober 2019

Vosje #12

Ik kocht van de week zulk leuk papier bij Action, al zeg ik het zelf! Ik moet altijd wel even binnen lopen bij deze winkel. Vaak lukt het me om zonder iets de winkel weer uit te lopen, maar dit keer heb ik me niet kunnen inhouden en drie grote blokken papier gekocht!


Een van die blokken heet Forest en heb ik voor deze kaart gebruikt. Met name dit patroontje met de vosjes en boompjes sprak me erg aan en dus ging ik er gauw mee aan de slag. De sketch bij Feeling Sketch leende zich daar perfect voor! Het 'oude' vosje van Eline Pellinkhof heb ik in bijpassende oranje kleur gestanst en kreeg een prominente plek op de kaart.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Action - Forest
- Stans vosje: Marianne Design - Eline's Fox COL1355
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Sweet Sentiments EC0152
- Fineliner zwart
- Plaksteentjes parelmoer

maandag 7 oktober 2019

Happy Hedgehogs #1 - Gastdesigner 4 Season Challenge Blog

Leuk, ik mocht gastdesigner zijn bij het 4 Seasons Challenge Blog! De nieuwe uitdaging luidt "into the woods", een heerlijk toepasselijk thema voor de herfst!


Vol enthousiasme ging ik aan de slag... into the woods... herfst... ja dat werd hem: egeltjes, eikeltjes, (kale) bomen en een herfst-achtige zonsondergang! Nu is de herfst misschien wat geromantiseerd op deze kaart, maar hé wat was het leuk om hem te maken. Ik hoop dat jullie ook mee willen doen met de uitdaging! Lees hierover meer op het 4 Seasons Challenge Blog.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Distress Oxides: Barn Door, Abandoned Coral, Wild Honey, Scattered Straw
- Stans bomen: Hello Bluebird
- Stempels: MFT - Happy Hedgehogs
- Fineliner zwart

dinsdag 1 oktober 2019

Zwanger #15 - Bundle of Baby Clothes

Toen een vriendin van mij aankondigde dat ze zwanger is (jeeej, zo leuk!), ging ik direct aan de slag met een kaartje.


De babykleertjes van MFT vind ik erg leuk, je kan er alle kanten mee op. Dit keer stanste ik het 'tuinpakje' uit papier met spijkerstof-patroon, dat vond ik wel stoer. Daarbij koos ik voor het vrolijke papier van Lawn Fawn.


Omdat ik meer kleertjes had gestanst dan ik op een kaart kwijt kon, maakte ik nog een tweede kaartje. Altijd handig voor deze gelegenheid, je weet immers maar nooit :).


Hieronder zie je de kaarten nog even samen op de foto:


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart geel
- Designpapier: Lawn Fawn - Spring Fling & Spiffy Speckles
- Stans babykleertjes: MFT - Bundle of Baby Clothes
- Stempel tekst: MFT - Welcome, Baby
- Enamel dots: groen
- Fineliner zwart