donderdag 28 november 2019

Kerst 2019 - Hertje (Gastdesigner 52 Weeks to Christmas)

Doordat ik in oktober de challenge gewonnen had, mocht ik dit keer gastdesigner zijn op het blog van 52 Weeks to Christmas. Een hele leuke eer, dus ik deed graag mee!

De uitdaging: een kerstkaart met een dier, dat moest niet al te moeilijk zijn. Maar misschien was het juist wel moeilijk, omdat ik geen keuze kon maken welk dier dan! Uiteindelijk koos ik voor een hertje, een van mijn lievelings-stansen ontworpen door Eline Pellinkhof. Mijn moeder kocht onlangs dit toffe Kerst-stencil van Dutch Doobadoo. Leuk om daar ook eens mee aan de slag gaan!


De basis maakte ik van wit karton, de letters knipte ik uit het mooie nieuwe kerstpapier van StudioLight. Ik vind het zulk leuk papier: ben zo gek op die niet-traditionele kerstkleurtjes en de moderne patroontjes! 

O en nu ik weer de woorden 'nieuw papier' in mijn mond (pen) neem, moet ik denken aan een reactie van Rhodé een tijdje geleden op mijn blog. Ik moet opbiechten dat ik inderdaad heeeeel veel designpapier heb! Ik denk dat wanneer ik nooit meer papier zou kopen, ik nog geen tekort zou hebben over 10 jaar. Oei... nou dat is eruit. Hoe zit het met jullie papier- of andere knutselverslaving?

Terug naar mijn creatie... Het lieve hertje ligt er lekker bij met zijn warme muts in bijpassende kleur.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskarton wit
- Designpapier: StudioLight - Winter Joys
- Stencil 'Kerst': Dutch Doobadoo
- Stans hertje: Marianne Design - Eline's Hertje COL1401
- Glitterpapier wit
- Touwtje

dinsdag 26 november 2019

Kerst 2019 - Eskimo's

De sketch die momenteel geldt als uitdaging op het blog van Marianne Design (zie onderaan dit blogbericht), sprak me direct aan. Ik moest alleen even een gaatje vinden om ermee aan de slag te gaan.


In mijn mapje met geknipte plaatjes vond ik deze leuke eskimo's. Het is al een oudje, maar daardoor niet minder leuk vind ik :). Het past ook goed qua kleur bij het (ook al wat oudere) designpapier van Eline Pellinkhof. Verder gaf ik de kaart nog wat extra kleur door sequins toe te voegen, wat direct aansluit bij de uitdaging van Knutsels en Kadootjes.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Marianne Design - Eline's Silver Stars PB7048
- Afbeelding: Marianne Design - Eline's Sneeuwland AK0051
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Christmas Hugs EC0148
- Sequins koperkleurig
- Fineliner goudkleurig

De gebruikte sketch:

donderdag 21 november 2019

Sinterklaas #3 - Slinger

Jaren hebben wij niets met Sinterklaas gedaan. Vorig jaar, toen Zoë erbij was, hebben we het klein gevierd. En dit jaar merk ik dat ik het steeds leuker ga vinden. Ik vermoed zelfs dat ik het misschien nog wel iets leuker vind dan Zoë :). Maar het is zo leuk dat ze het dit jaar bewust meemaakt, ze ging helemaal op in de intocht van Sinterklaas. Ze riep zo hard als ze kon 'Tinterfaaaat' (of zoiets)... ik hoop dat Sinterklaas wel snapt dat het om hem gaat. Esmée vindt de gezellige drukte allemaal wel best.


Nu er dit jaar weer ontzettend leuke nieuwe Sinterklaas-spullen beschikbaar kwamen bij Marianne Design, kon ik het ook niet laten die te bestellen. Ik maakte er deze slinger mee. Op de eerste foto's zie je hem in detail, op het laatst nog even in zijn geheel:


Ik stanste de letters 'Welkom' uit bruin papier, net als chocoladeletters. Verder versierde ik iedere letter-vlag met een leuk detail, zoals een cadeautje....


... of de zak van Sinterklaas, of een laarsje.


Op het laatste vlaggetje kwam Piet. En zo vormt het een geheel:


Ingrediënten voor deze slinger
- Basispapier wit
- Designpapier: Marianne Design - Eline's Babies Pink
- Stans Sint en Piet: Marianne Design LR0565
- Stans zak van Sinterklaas: Marianne Design - by Marleen CR1487
- Stans cadeaus: Marianne Design - by Marleen CR1488
- Stans laarsje: Marianne Design - by Marleen CR1489
- Stans letters
- Fineliner zwart
- Enamel dots geel

Ik heb nog aardig wat to-do's aan knutsels liggen, maar ik hoop dat ik ook voordat het Sinterklaas is nog tijd hem om nog wat anders te maken met deze leuke producten.

Wat doen jullie met Sinterklaas?

vrijdag 8 november 2019

LiLa Swap #24 - Distress Paint

Een spetterende swap van ons dit keer! Om meerdere redenen :). Allereerst omdat onze swap nu 2 jaar bestaat! Time flies when having fun. Al heel wat leuke pakketten en projecten verder en nog steeds zo leuk om te doen! Ter ere van ons 2-jarig bestaan, hebben we een nieuw logo:


De tweede reden dat dit een spetterende swap is, heeft te maken met mijn uitwerking van de opdracht... Maar voordat we over gaan naar de opdracht, eerst de introductie van ons nieuwe pakket! Ik was dit keer aan de beurt om hem samen te stellen. Ik ontdekte het merk Carlijn Design, dus het leek me leuk daarvan iets in ons pakket te doen. Verder het nieuwe papierblok van Marianne Design, Eline Pellinkhof: ik ben gek op die kleurencombi, geweldig! Distress Paint, wat kunnen we daar eens mee doen? En als aanvulling voegde ik nog een set masking stencils toe en ik stanste twee woorden en een sneeuwvlok.


De eerste opdracht bij dit nieuwe pakket was 'gebruik de Distress Paint'. Dit was de eerste keer voor mij dat ik deze verf gebruikte en wilde dus wat experimenteren. Maarrrr het tweede experiment verliep anders dan gepland. Wellicht dat je het al op Instagram voorbij hebt zien komen: ik kneep iets te hard in het flesje waardoor het dopje eraf vloog... tegen (onder andere) de witte muur! Ik schrok me wild, poetsen als een gek, maar helaas het mocht niet baten. Alhoewel: de koelkast, tafel, bank en vloer heb ik schoon gekregen. Maar de muur kan een nieuwe laag witte verf gebruiken. Marc raadde me aan de verf noooooit meer te gebruiken, hihi. Ach, we kunnen er nu om lachen.

Om van de schrik te bekomen, raak ik het flesje maar even niet meer aan. Gelukkig had ik mijn eerste experiment nog liggen en daarmee ben ik verder gegaan. Met een splatter Brush maakte ik kleine zwarte spettertjes op een achtergrond die ik maakte met Distress Oxide inkt. Dit werd de basis voor deze kaart:


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Inkt achtergond: Distress Oxide Inkt - Faded Jeans, Broken China, Tumbled Glass
- Spetters achtergrond: Distress Paint - Black Soot
- Stempel ijsbeer: MFT - Polar Bear Pals
- Stempel tekst: Neat & Tangled - Stay Cool
- Transparante drops: Lucy's Little Things


zondag 3 november 2019

Fairy Garden #2

We hebben deze herfst goed gezocht naar elfjes op paddestoelen, maar we zijn ze helaas (nog) niet tegengekomen. 


Op dit kaartje zie je wel zo'n uitzonderlijk geval :). En niet alleen een elfje op een paddestoel, maar ook nog een ernaast. En een hoop andere gezelligheid in de herfst-tuin!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Inkt voor achtergrond: Distress Oxide - Spun Sugar, Tattered Rose, Scattered Straw
- Stempels: Hello Bluebird - Fairy Garden
- Fineliner zwart

zaterdag 2 november 2019

Kerst 2019 - Skating Party

Toen de kids vanmiddag heerlijk (2,5 uur!!) lagen te slapen, heb ik mijn kans gegrepen en twee kerstkaarten gemaakt. De eerste laat ik jullie vandaag zien.


De lieve diertjes van Hello Bluebird kleurde ik in met mijn Spectrum Noir markers. De muts en sjaals kregen de kleur roze, zodat ze matchen bij het designpapier. 

Ik ben benieuwd hoeveel kerstkaarten ik dit jaar kan maken... ik geloof dat de teller nu ongeveer op 10 staat. Ben blij als ik de 25 red, al moet ik dan wel (tegen mijn principes in) alsnog wat niet-zelfgemaakte-kaarten versturen....


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart roze
- Designpapier: Marianne Design - Eline's Snowflake Kisses
- Stempels: Hello Bluebird - Skating Party
- Enamel dots (spiegel-effect)
- Glitterpapier wit

De kaart doet mee aan onderstaande sketch uitdaging van Freshly Made Challenges