donderdag 30 januari 2020

Opkikker #25

Min voorraad opkikker- / beterschapskaartjes was zo goed als op. Om deze wat aan te vullen, maakte ik onder andere dit kaartje met het lieve kikkertje van Eline Pellinkhof.


Het groene designpapier van Marianne Design combineerde ik met papier van de Action (CraftSensations). Heb je gezien dat er bij Action weer heel wat leuke, nieuwe blokken papier komen binnenkort? Ik kan het nooit laten even binnen te lopen, En met lege handen naar buiten gaan... dat lukt haast nooit. Ik vind het leuk om de bekende merken aan te vullen met deze low-budget knutsels waar vaak genoeg ook pareltjes tussen zitten!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Marianne Design - Crafty Patterns & Action CraftSentations
- Stans kikker: Marianne Design - Eline's Kikker COL1352
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Opkikkertjes EC0113
- Sterretjes: Lucy's Little Things
- Label
- Touwtje
- Fineliner zwart

Deze kaart doet mee aan de uitdaging 'get well' bij Cut it Up Challenges.

maandag 27 januari 2020

Hay There #1

Het is al een wat oudere stempelset van Lawn Fawn, maar zeker niet minder leuk: Hay There. Ik pakte hem er weer eens bij toen ik de uitdaging 'op en rond de boerderij' voorbij zag komen.


Het gras was nog een restje van een andere kaart die ik maakte, maar de kleine randjes kwamen goed van pas in deze vakjes. In het middelste vak een mooie tekst-stans van Hello Bluebird. Ik vind het lettertype heel gaaf! Wat pailletjes als finishing touch en klaar was deze kaart :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Action - Craft Sensations
- Stans kader - geleend, merk onbekend
- Stans 'birthday': Hello Bluebird
- Stempel dieren: Lawn Fawn - Hay There
- Pailletten mat goud

Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
2 Sisters on the Blog: op en rond de boerderij
Knutsels en Kadootjes: de B van... boerderij (en birthday)

donderdag 23 januari 2020

Tijger #2 - Flip

Onlangs liet ik dit kaartje al zien met het fantastische papier (vind ik) van Pebbles. Ik beloofde nog een jongensvariant te laten zien, en die belofte kom ik vandaag na. 


Ik maakte deze kaart voor een vriendin die ik al sinds mijn geboorte ken. Onze ouders zijn bevriend en we zijn samen opgegroeid. Even waren we elkaar uit het oog verloren (andere school/ opleiding, etc). Maar inmiddels al weer heel wat jaren geleden, kwamen we weer bij elkaar. We zijn heel kort samen zwanger geweest, mijn laatste weekjes van Esmée waren haar eerste weken van Flip. Leuk om ervaringen uit te wisselen en zo zijn we nog weer iets dichter naar elkaar toe gegroeid. We wonen niet meer bij elkaar in de straat, zoals vroeger, maar het zou toch leuk zijn als Flip en Esmée ook vriendjes worden?


Het behang in het kamertje van Flip is donkerblauw met panters erop. Daardoor liet ik me inspireren voor deze kaart. Geen panter te bekennen, maar wel donkerblauw met diertjes en een lief tijgertje op de voorgrond. Het stukje papier waar ik zijn naam uit stanste hergebruikte ik voor de kaart voor zijn opa en oma. En zo maakte ik dus een tweede kaart met ongeveer dezelfde spullen voor de trotse grootouders.


Hieronder zie je de kaarten nog even samen:


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Pebbles - Peek-a-boo You Boy
- Stans tijgertje: Marianne Design - Eline's Lion / Tiger COL1455
- Stempel datum: Stampin' Up - Labeler Alphabet
- Stempel 'Gefeliciteerd opa en oma': Marianne Design - Eline's teksten Hello Baby EC0165
- Enamel dots groen
- Fineliner goudkleurig

maandag 20 januari 2020

Maverick #2 - Nils

Een vriend van Marc is vorige maand vader geworden van zoontje Nils. Hij is piloot, dus het leek me leuk een kaartje met deze stempelset te maken.


Het geboortekaartje had een soort wolken-achtergrond, dus het leek me leuk om ook dat in mijn kaart te verwerken. Tot slot naam een geboortedatum; die kunnen natuurlijk niet missen op dit persoonlijke kaartje.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart kraft
- Inkt achtergrond: Distress Oxide Tumbled Glass
- Stencil wolken: MFT
- Stempel vliegtuig: Hello Bluebird - Maverick
- Stempel datum: Stampin' Up - Labeler Alphabet
- Stempel 'Grote Avonturen...': Marianne Design - Eline's teksten Hello Baby EC0171
- Fineliner zilverkleurig

vrijdag 17 januari 2020

LiLa Swap #26 - Stencil

Een weekje later dan normaal, we redden het allebei even niet vorige week... maar daar zijn we weer! Onze 26e swap en de 3e alweer met dit pakket (hierna nog 1 creatie en dan mag Larissa er weer eentje samenstellen).


De opdracht die we dit keer hadden, was 'gebruik een van de stencils'. Mijn oog was direct al gevallen op dit mooie blad-design. Het leek me leuk dit te combineren met een safari-gevoel. En zo ging ik aan de slag... met mijn inkt en de leuke tijgertjes in de aanslag. Ons achternichtje Loïs is binnenkort jarig, dus ik dacht: twee vliegen in één klap :).


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Stencil: Action - Craft Sensations
- Stans alfabet: Concord & 9th
- Stempel tijgertjes: MFT - Lions and Tigers
- Stempels tekst: Els Brigé - 't Is je Verjaardag
- Inkt achtergrond (groen): Distress Oxide Mowed Lawn & Twisted Citron
- Inkt zand: Distress Oxide Frayed Burlap & Antique Linen

Ik ga gauw kijken wat mijn lieve swap-maatje Larissa gemaakt heeft, jij ook?

P.S. deze kaart doet mee aan de uitdaging 'stencils' bij Seize the Birthday.

maandag 13 januari 2020

Ruby #1

Onlangs ontdekte ik de (voor mij) nieuwe lijn bij JoyCrafts: Jocelijne Design. Ik zette wat spulletjes hiervan op mijn lootje voor Kerst en kreeg onder andere dit leuke eendje Ruby onder de kerstboom.


Ik raakte direct verliefd op dat kleine vogeltje met zijn oversized bril. Geweldig! Ik gaf hem ook nog een groot cadeau om vast te houden. De leuke papiertjes komen uit diverse papierblokken van Action (Craft Sensations) en wat confetti maakte de kaart extra feestelijk.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart lichtroze en wit
- Designpapier: Action - Craft Sensations
- Stans eendje: Joycrafs - Jocelijne Design - Ruby
- Stans cadeautje: Marianne Design - Eline's Christmas Decoration COL1439
- Confetti: Lucy's Little Things
- Glitterpapier roze
- Vellum / perkamentpapier
- Fineliner zwart

Deze kaart doet mee aan de volgende uitdagingen:
4 Seasons Challenge Blog: stippen
Seize the Birthday: layer it
Cheerful Sketches: onderstaande sketch


zondag 12 januari 2020

Wasbeer #3 - Taartdecoratie

Vandaag even iets anders dan kaarten, maar wel een papier-creatie. Ik zei het al in mijn eerdere blogpost: ik gebruikte het lieve wasbeertje van Eline Pellinkhof om Zoë haar verjaardagstaart mee te decoreren.


In lijn met haar verjaardagskaart, kreeg het wasbeertje een prominente plek op de taart. Ik gebruikte verder wat takjes roosmarijn, blauwe druiven, koekkruimels en een cijferkaarsje. De basistaart is een Drip Cake van Hema. Wie die uitgevonden heeft: halleluja! En mogen er misschien nog meer varianten komen? :) 


Ik stapelde twee Drip Cakes op elkaar: de onderste voor 16 personen, de bovenste voor 8 personen.


Bij het aansteken en uitblazen van het kaarsje, had ik de taart voor de veiligheid ietsje aangepast: ik haalde de grootste roosmarijn takjes eruit en had het wasbeertje even veilig gesteld.


Vandaag hebben we een opruim-dagje en Zoë kan lekker met al haar cadeautjes spelen. Misschien kom ik tijdens het dutje van de meiden zelfs wel even aan knutselen toe. Al met al, een aardig relaxte zondag. 

donderdag 9 januari 2020

Wasbeer #2 - Zoë 2 Jaar

Na de feestdagen komt het dan al snel: Zoë haar verjaardag. We vieren alweer haar tweede verjaardag!


Absurd hoe snel de tijd gaat! Het is een cliché... ik weet het. Maar toch is het zo. Ik knipperde even met mijn ogen en daar staat ze dan: een heerlijke peuter die de oren van je hoofd kletst, lief kan spelen, ook steeds meer van knutselen gaat houden en inmiddels ook alweer grote zus is! Wat genieten wij van haar, elke dag weer! Voor haar verjaardag maakte ik deze kaart:


Het wasbeertje gebruik ik komend weekend ook als taartdecoratie, daar zal ik ook nog wel foto's van maken en met jullie delen binnenkort. Hieronder zie je hoe de kaart eruit ziet als hij dichtgevouwen is. Het wasbeertje met zijn cadeaus zit dus aan de binnenkant. 


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit
- Designpapier: Pebbles - Peek-a-boo You Girl
- Stans wasbeertje: Marianne Design - Eline's Raccoon COL1472
- Stans cadeautjes: Marianne Design - by Marleen CR1488
- Stans cirkelkaart: Marianne Design LR0618
- Stans cijferballon: Avery Elle
- Plaksteentjes geel
- Touwtje

dinsdag 7 januari 2020

Zwanger #16 - Set van 3 Kaarten

In de afgelopen tijd is mijn voorraad zwangerschapskaartjes er doorheen gevlogen. Zoveel goed nieuws in onze omgeving, een echte babyboom staat ons te wachten dit jaar!


De eerste kaart maakte ik nog voor mijn beste vriendin. Zij verwacht in juli haar eerste kindje! Zo leuk, ik kan niet wachten! De andere twee zijn voor de nieuwe voorraad... ik ben benieuwd hoe lang ze in de doos blijven zitten ;).

Ik maakte alle drie de kaarten met min of meer dezelfde producten van Marianne Design en papier van Action.


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart wit en lichtroze
- Designpapier: Action
- Stans zwangere vrouw: Marianne Design LR0348
- Stans alfabet: Marianne Design COL1449
- Stempel tekst: Marianne Design - Eline's Teksten EC0138
- Diverse plaksteentjes / enamel dots
- Fineliner zwart, zilverkleurig, goudkleurig

Deze kaarten doen mee aan de uitdaging 'all things new' bij Moving Along with the Times en 'something new' bij The Paper Players en Always Fun Challenges.

vrijdag 3 januari 2020

Vosje #13 - Philippa geboren

Een van mijn belangrijkste voornemens van 2020 is: meer knutselen! Ik heb daar zoveel zin in, dus ik hoop dat het tijd-technisch gaat lukken. Ik heb al een paar half-af-projectjes liggen en ook een plan om mijn knutselkast (= onze trapkast) uit te mesten en samen met mijn vader een slimme indeling te maken, zodat ik nog meer kwijt kan en er gemakkelijk iets kan pakken ;). Hebben jullie ook knutsel-gerelateerde goede voornemens? Let me know :).

Voor nu heb ik alvast een kaartje om te laten zien die ik onlangs maakte voor mijn collega. Zij werd voor het eerst moeder. 


Het designpapier is een van mijn nieuwe aanwinsten. Het is van het merk Pebbles en ik kon het niet weerstaan! Ik heb ook de jongens-variant aangeschaft. Daarmee laat ik jullie binnenkort een kaart zien die ik maakte voor de geboorte van het zoontje van een vriendin. Het 'oude' vosje van Eline Pellinkhof stanste ik uit donker-oranje en de bladeren erachter uit zilverkleurig papier. Die blaadjes geven de kaart net een extra touch, vind ik :). Uiteraard kwam de prachtige naam ook op de kaart!


Ingrediënten voor deze kaart:
- Basiskaart zalmroze
- Designpapier: Pebbles - Peek-a-boo You Girl
- Stans vosje: Marianne Design - Eline's Fox COL1355
- Stans bladeren: MFT - Layered Leaves
- Stempel 'welcome sweet': Marianne Design - Eline's tekst EC0171
- Stempel alfabet naam: Nellies Choice - alfabet Lars ALCS002
- Zilverkleurig papier
- Fineliner zilverkleurig